Ferencváros: Pintér Ádám aláírt – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.19. 12:06
null
A Ferencváros hivatalos honlapján jelentette be Pintér Ádám szerződtetését (Fotó: <a href="http://www.fradi.hu" target="_blank">fradi.hu</a>)
Amint azt a Nemzeti Sport Online elsőként, már augusztus 1-jén előre jelezte, a Ferencváros szerződtette a több poszton is bevethető, válogatott Pintér Ádámot. A játékos érkezését hivatalos honlapján jelentette be a fővárosi klub.

A Nemzeti Sport Online az elmúlt hetekben több cikkben is foglalkozott már Pintér Ádám klubváltásával. A védekező középpályásként (nem rég erről a posztról távozott a Fraditól a Toulouse-hoz Somália) és belső védőként (ezen a poszton David Mateos számít érzékeny veszteségnek, aki Orlandóba igazolt) is bevethető futballista július 31-én bontott szerződést a görög Levadiakosszal. Ezt követően jeleztük, hogy szívesen hazatérne a 27 éves, 18-szoros válogatott futballista és a Ferencvárosban folytathatja a pályafutását.

Az egyeztetések ugyan elhúzódtak, de múlt héten már célegyeneshez értek a tárgyalások és kérdésünkre Thomas Doll sem cáfolta, hogy Pintér érkezhet, így valószínűsíthető volt, hogy hamarosan bejelenti a Fradi a szerződéskötést.

„Magyar válogatott játékossal erősítette meg keretét labdarúgó-csapatunk! A remek testfelépítésű Pintér Ádám szerda délelőtt aláírta szerződését az FTC-vel, így hivatalossá vált, hogy a mieinknél folytatja pályafutását. Gera Zoltán, Hajnal Tamás és Leandro de Almeida után az FTC vezetősége egy újabb magyar válogatott játékost tudott hazacsábítani” – jelentette be Pintér szerződtetését a Ferencváros a fradi.hu-n.

„Csapatunknak mindenképpen szüksége volt olyan labdarúgóra, aki belső védőként hasznosítható. Pintér Ádám abszolút ilyen futballistának tekinthető, a belső védő pozíciója mellett pedig védekező középpályásként is képes kiváló teljesítményt nyújtani" – teszi hozzá a klub honlapja.

„Pintér Ádám 18 évesen, az MTK-ban mutatkozott be az élvonalban. Első idényében rögtön 18 bajnoki mérkőzésen lépett pályára az NB I-ben, a kék-fehérekkel pedig ezüstérmet szerzett. Ennek köszönhetően az UEFA -kupában is pályára léphetett, első nemzetközi mérkőzésén pedig gólt szerzett. A 190 centiméteres játékos a következő három esztendőben is alapembere volt az MTK-nak, amellyel bajnoki aranyérmet és Szuperkupát nyert. 2010-ben a spanyol élvonalbeli Zaragoza Magyarországon kivételesen magasnak számító összegért, 1.2 millió euróért szerződtette, három évig játszott a spanyol klubnál. 2013 nyarán az orosz élvonalban szereplő szereplő Tom Tomszkhoz, majd egy évvel később a görög élvonalbeli Levadiakosz együtteséhez igazolt” – mutatja be az új szerzeményt a Ferencváros.

A klub arról nem adott tájékoztatást, hogy Pintér hány évre kötelezte el magát.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL

Érkezők: Haraszti Zsolt (Paks), Leandro de Almeida (Omonia – Ciprus, szabadon igazolhatóként), Radó András (Haladás), Pintér Ádám (szabadon igazolhatóként, legutóbb Levadiakosz – Görögország), Cristian Ramírez (ecuadori, Fortuna Düsseldorf – Németország, kölcsön után végleg), Stanislav Sesták (szlovák, VfL Bochum – Németország, szabadon igazolhatóként)

Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők: Kunsági Roland (Mezőkövesd), Péter Antal (Soroksár)

Az utánpótlásból felkerültek: Dragóner Filip, Lakatos István, Nyéki Márk, Varga Ádám (profi szerződést kaptak)

Kiszemeltek:

Távozók: Bosnjak Predrag (szerb-magyar, nyíregyházi kölcsön után Haladás), Philipp Bönig (német, szabadon igazolható), Buzsáky Ákos (szabadon igazolható, érdeklődik iránta: RAFC), Tomislav Havojic (horvát, szabadon igazolható), Hidvégi Sándor (dunaújvárosi kölcsön után szabadon igazolható), Stjepan Kukuruzovic (horvát, FC Vaduz – Liechtenstein*), Benjamin Lauth (német, szabadon igazolható), Lannert Bence (soroksári kölcsön után Pénzügyőr), David Mateos (spanyol, Orlando City – Egyesült Államok), Nagy Dániel (Würzburger Kicker – Németország), Simita Gergő (soroksári kölcsön után Rákosmenti KSK), Somália (brazil, Toulouse – Franciaország), Tarczy Pál (Kisvárda, szabadon igazolhatóként), Jack Tuijp (holland, helmondi kölcsön után FC Volendam – Hollandia), Ugrai Roland (Haladás)
Kölcsönbe távozók: Csilus Tamás (pápai kölcsön után Kisvárda), Korozmán Kevin (Soroksár), Pölöskei Péter (Vác – ismét kölcsönbe), Valencsik Ádám (Soroksár), Zsivóczky Péter (Soroksár)

Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Mateo Pavlovic (horvát, Werder Bremen – Németország)

Távozhatnak: Péter Antal (Paks)
* Az FC Vaduz liechtensteini csapat, de a svájci élvonalban szerepel.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik