Fehérvár: brazil támadó a harmadik új igazolás – hivatalos

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.07.17. 19:01
null
Evandro két idényt töltött el a szófiai CSZKA-nál (Fotó: Getty Images)
A Mol Fehérvár FC bemutatta második pénteki szerzeményét, a brazil Evandrót, aki a bolgár CSZKA Szófiából szerződött Székesfehérvárra.

Mint beszámoltunk róla, bolgár sajtóhírek szerint a brazil szélsőért egymillió eurót fizet a Mol Fehérvár, bár erről a klub nem tesz említést.

Evandro da Silva 1997. január 14-én született, a Coritiba csapatában nevelkedett és ott is debütált a felnőtt futballban 2015-ben a Corinthians elleni, 1–1-gyel végződött találkozón, amelyen ő lőtte csapata egyenlítő gólját a 92. percben.

2018 nyarán igazolt a szófiai CSZKA-ba, amelynél az elmúlt két évben 51 tétmeccsen lépett pályára, ezeken 16 gólt szerzett és négy gólpasszt osztott ki – írja a Mol Fehérvár honlapja (a Soccerway és a Wikipedia szerint is 65 tétmeccsen 18 gólt szerzett Evandro – a szerk.).

2016-ban az olimpiai felkészülés során tagja volt a brazil válogatottnak, ebben az évben öt alkalommal szerepelt a brazil U20-as válogatottban is, ahol három alkalommal volt eredményes.

Evandro Fehérváron a 20-as mezszámot viseli majd.

„Mindenki nagyon barátságosan fogadott a klubnál, a stadion, az öltöző, a konditerem, az egész létesítmény nagyszerű, öröm lesz itt futballozni! Szeretném minél több góllal és gólpasszal segíteni a csapatot és szeretnék címeket nyerni a klubbal. Amit eddig láttam Székesfehérvárból, nagyon tetszett, szeretnék a városban lakni” – idézte Evandrót a molfehervarfc.hu.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A MOL FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezők: Evandro (brazil, CSZKA Szófia – Bulgária), Emil Rockov (szerb, Vojvodina – Szerbia), Budu Zivzivadze (grúz, Mezőkövesd)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Bolla Bendegúz (ZTE FC)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Távozók: Berecz Zsombor (Mezőkövesd, kölcsön után végleg), Anel Hadzic (bosnyák-osztrák, szabadon igazolható), Huszti Szabolcs (visszavonult), Juhász Roland (visszavonult), Tamás Krisztián (zalaegerszegi kölcsön után Bp. Honvéd), Vinícius (brazil-magyar, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók: Zsóri Dániel (Budafok)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Futács Márkó (Bp. Honvéd)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik