DVTK: újabb két saját nevelésű kapott szerződést

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.14. 17:37
Egyed Balázs és Nemes Milán is aláírta élete első profi szerződését, így velük együtt már kilenc főre nőtt a DVTK saját nevelésű, utánpótláskorú, profi szerződéssel rendelkező labdarúgóinak a száma, számolt be róla a dvtk.eu.

„Mindkét srác nagy erőssége lehet a jövő Diósgyőrének, ezért szorgalmaztuk a szerződtetésüket – mondta Árki Gábor, a DVTK sportigazgatója. – Nemes Milánt nem kell külön bemutatnunk, hiszen a szurkolók is láthatták, milyen kvalitásai vannak. Ahogy nemrég hirtelen Milán ölébe pottyant a lehetőség, és élni tudott vele, úgy előbb-utóbb Balázs is kerülhet olyan helyzetbe, hogy hirtelen kelljen bizonyítania. Biztos vagyok abban, ha egyszer megkapja a bizalmat, nyugodtak lehetünk, hiszen nagyon tehetséges kapusról van szó. Jó ideje már Veréb Gyuri bácsi és Lippai József kezei alatt fejlődik, hiszem, hogy látjuk még az első osztályban védeni."Árki Gábor, a DVTK sportigazgatója. – Nemes Milánt nem kell külön bemutatnunk, hiszen a szurkolók is láthatták, milyen kvalitásai vannak. Ahogy nemrég hirtelen Milán ölébe pottyant a lehetőség, és élni tudott vele, úgy előbb-utóbb Balázs is kerülhet olyan helyzetbe, hogy hirtelen kelljen bizonyítania. Biztos vagyok abban, ha egyszer megkapja a bizalmat, nyugodtak lehetünk, hiszen nagyon tehetséges kapusról van szó. Jó ideje már Veréb Gyuri bácsi és Lippai József kezei alatt fejlődik, hiszem, hogy látjuk még az első osztályban védeni."

„Hatéves korom óta a DVTK játékosa vagyok, azt hiszem, nem kell ecsetelnem, hogy mit jelent nekem ez a szerződés – szólt Egyed Balázs. – Már hosszabb ideje együtt készülhetek az első csapattal, tudom, mi a feladatom, várom a lehetőséget, hogy egyszer bemutatkozhassak, de addig is, amíg ez megtörténik, ugyanúgy dolgozom becsülettel. Köszönöm a bizalmat a vezetőségnek, az eddigi edzőimnek pedig hálás vagyok a belém fektetett munkájukért."

„Több lehetőség közül választhattam, ez nyílt titok, de nem szerettem volna elkapkodni a döntést – nyilatkozta Nemes Milán. – A szívem a Diósgyőrhöz húzott, hiszen itt nevelkedtem, itt mutatkozhattam be a felnőttek között, és szeretnék még sok évet eltölteni ebben a csapatban. Egy miskolci srácnak nem lehet más célja, csak az, hogy hétről hétre a diósgyőri publikum előtt bizonyítson, hiszen ilyen közönség az országban sehol máshol nincs. Igyekszem meghálálni a bizalmat."

Nemes Milán három alkalommal már az NB I-ben is lehetőséget kapott – van két gólpassza –, Egyed Balázs pedig a Ligakupában játszhatott az első csapatban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik