DVSC: Joan Carrillo az új vezetőedző – hivatalos

Cs. B., V. J.Cs. B., V. J.
Vágólapra másolva!
2021.11.08. 17:05
null
Joan Carrillót bemutatta a Debrecen (Fotó: Kovács Péter)
Igaznak bizonyultak korábbi értesüléseink, a labdarúgó NB I-ben szereplő Debreceni VSC sajtótájékoztató keretében hétfőn bemutatta új vezetőedzőjét, a Videotonnal a 2014–2015-ös idényben bajnoki címet szerző Joan Carrillót, akivel másfél éves szerződést kötött a DVSC.

Mint ismert, a DVSC október 28-án menesztette a Huszti Szabolcs, Toldi Gábor edzőpárost, azóta Jeremiás Gergő irányította a csapatot megbízott vezetőedzőként. A klub azonban hétfő délutánra sajtótájékoztatót hirdetett, amelyen bejelentette új trénerét, Joan Carrillót – az eseményen részt vett Szabó Péter, a DVSC Futball Zrt. Igazgatótanácsának elnöke, Ábrók Zsolt cégvezető és Tőzsér Dániel sportigazgató is.

„A Debrecen célkitűzése továbbra is a teljesítmény stabilizálása, valamint hogy a következő idényben is NB I-es tagsága legyen. Hosszas keresgélés után Joan Carrillóra esett a választásunk, akivel sikerülhet ezeknek a céloknak az elérése” – mondta Tőzsér Dániel, kiemelve: a stáb végleges összetételének kialakítása a következő két hét feladata, Jeremiás Gergő munkájára továbbra is számít a klub.

Magyarul kezdte mondanivalóját az újonnan kinevezett tréner, aki holnaptól már az edzéseken dirigál.

„Jó napot kívánok! Nem sokat beszélek magyarul, de szeretnék fejlődni. Nagyon örültem, hogy Tőzsér Dániel megkeresett telefonon a munkával kapcsolatban. Tisztában vagyok azzal, hogy a Loki nagyszerű egyesület, amely korábban a nemzetközi porondon is bizonyított– kezdte a másfél évre kinevezett Carrillo.Nagyon érdekes projekttel állt elém a vezetőség, mindenki éhes a sikerre. Figyelemmel követtem a klub mérkőzéseit, és a feltérképeztem a játékosokat is. Megfelelő az egyveleg, ugyanis nemzetközi tapasztalattal rendelkező, rutinos, valamint fiatal játékosok is rendelkezésre állnak.”

„Volt már tapasztalatom nehéz időszakokon keresztülmenő csapatokkal – egyszer fent, egyszer lent. Az a célom, hogy stabilizáljam a helyzetet a Debrecennél, de ehhez a szurkolók támogatása elengedhetetlen.”

A spanyol edző újságírói kérdésre azt is elmondta, szerinte nem teljesített rosszul Husztival a csapat, de többször is utolsó percekben vesztették el a mérkőzéseket.

„Ismerem Husztit, a játékosom is volt a Videotonnál, szerintem a Loki nagyon jól teljesített vele, több meccsen isazonbanaz utolsó percben kapott gólt, ami rossz eredményhez vezetett. Tudom, a futball az eredményekről szól, ehhez le kell fektetni az alapokat. Abból a keretből szeretek dolgozni, amely rendelkezésre áll. Jelenleg a közeljövőre, az első edzésekre és az Újpest elleni meccsre koncentrálok.”

Joan Carrillo 2011-ben érkezett dolgozni Magyarországra, a Videotonnál Paulo Sousa segítője lett, majd a 2014–2015-ös kiírásban már vezetőedzőként irányította a piros-kékeket, bajnoki címet is szerzett velük, ám hiába a siker, 2015 nyarán távoznia kellett Székesfehérvárról. Ezt követően dolgozott hazájában, az Almeríánál, a horvát Hajduk Splitnél, a lengyel Wisla Krakównál, majd a 2019–2020-as idényben ismét Fehérváron, aztán 2020-ban a ciprusi AEK Larnacánál. Pályafutása eddigi legnagyobb sikere a Videotonnal elért bajnoki cím.

NB I-ES EDZŐVÁLTÁSOK A 2021–2022-ES IDÉNY KÖZBEN
2021. október 4.MezőkövesdPintér Attila helyett Supka Attila
2021. október 4.MTK
Giovanni Costantino helyett Teodoru Vaszilisz (megbízott vezetőedzőként)
2021. október 28.DebrecenHuszti Szabolcs és Toldi Gábor helyett Jeremiás Gergő (megbízott vezetőedzőként)
2021. november 8. DebrecenJeremiás Gergő helyett Joan Carrillo
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik