BL: bemutatjuk az FTC következő ellenfelét, a Young Boyst

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2021.08.10. 22:39
null
A Young Boys vár a Ferencvárosra a BL-csoportkörért (Fotó: Getty Images)
A Ferencvárost a Slavia Praha búcsúztatásának köszönhetően mindössze egy lépés választja el attól, hogy ismét főtáblára jusson a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A csoportkör kapuján a svájci Young Boyson keresztül léphet be az FTC. Bemutatjuk a zöld-fehérek ellenfelét!

 

• Két, századforduló környékén alapított patinás fővárosi sportklub labdarúgócsapata csap majd össze az elkövetkezendő hetekben a Bajnokok Ligája rájátszásában. Az 1898-ban, a berni Old Boys („Öregfiúk”) neve nyomán Young Boysra („Fiatal srácok”) keresztelt klub korábban még sohasem találkozott tétmérkőzésen az FTC-vel – felkészülési találkozóra is legutóbb 1966-ban került sor a két gárda között, a zöld-fehérek 3:2-re nyertek.

• A tizenötszörös svájci bajnok egylet a BL jelenlegi kiírásának 3. selejtezőkörében a kolozsvári CFR Clujt búcsúztatta, 4–2-es összesítéssel.

• A csapat hazai mérkőzéseit az 1954-es vb-döntőnek (NSZK–Magyarország 3:2) helyet adó Wankdorfstadion azonos nevű utódjában játssza.

• A sárga-fekete színeket viselő csapat játékosa volt az 1937–1938-as idényben az egykori francia élvonalbeli gólkirály (1934), Lukács István.

• A Young Boys legutóbb 2014-ben csapott össze magyar ellenféllel tétmeccsen: az akkori bajnoki címvédő DVSC az Európa-liga rájátszásában, Bernben 3–1-es vereséget szenvedett, míg a Nagyerdei Stadionban rendezett visszavágón gól nélküli döntetlen született.

• A svájci bajnokság legutóbbi négy kiírását megnyerő alakulat kerete a Transfermarkt adatai alapján mintegy 62 millió eurót ér – az Ferencvárosé nagyjából 35 milliót –, ám nagy következtetéseket nem érdemes ebből levonni, hiszen a magyar klubfutball történetének előző éveiben is bőven volt példa arra, amikor a jóval többre értékelt csapat a vártnál rosszabb, az alacsonyabbra taksált pedig jobb eredményre volt képes.

• A gyakran YB-nek rövidített klub legértékesebbnek tartott játékosa, Jean-Pierre Nsame (7 millió euró) jelenleg Achilles-ín-sérüléssel bajlódik, így az FTC ellen biztosan nem lép pályára. A rangsor második helyén álló Jordan Siebatcheu-ra (5 millió euró) komolyan fel kell készülniük a zöld-fehérek védőinek: a gólerős amerikai támadó a CFR Cluj ellen kétszer is betalált.

BAJNOKOK LIGÁJA-SELEJTEZŐ
RÁJÁTSZÁS
Augusztus 18.:
Young Boys (svájci)–FTC
Augusztus 25.: FTC–Young Boys

A mérkőzések pontos kezdési időpontjai még nem ismertek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik