Balogh a DAC-ba, Németh Amerikába menne; Elek marad az NB III-ban?

Vágólapra másolva!
2022.02.02. 16:34
null
Balogh Norbertet (balra) a DAC szerződtetné, Németh Krisztián (középen) szeretne újra az MLS-ben játszani, Elek Ákos (jobbra) pedig továbbra is a Fehérvár NB III-as keretének a tagja (Kép: NS-archív, <a href="https://www.molfehervarfc.hu/jatekosok/elek-akos.html">molfehervafc.hu </a>– NSO-montázs)
Nyugat-Európában ugyan már lezárult az átigazolási időszak, de több országban, így Magyarországon, illetve a kelet-közép-európai térségben csak februárban zár a piac, és több olyan magyar válogatott játékos is van, akinek még kérdéses a jövője. Igaz, köztük vannak szabadon igazolható játékosok is, akik bármikor válthatnak, de vannak olyanok is, akiket még élő szerződés köt.

 

You can read the story in English here!

A DVSC decemberben jelentette be, hogy közös megegyezéssel távozott a klubtól a 37-szeres válogatott Németh Krisztián, aki eleve úgy egyezett meg a debreceniekkel szeptemberben, hogy alapvetően az őszi szezonban segíti majd a csapatot. A csatár korábbi sérüléséből már felépült, és jelenleg klub nélkül edz a fővárosban, miközben menedzsere, Filipovics Vladan a jövőjéről tárgyal.

„Krisztiánnak volt egy arab lehetősége, amiből végül nem lett szerződéskötés, jelenleg pedig a prioritás, hogy az amerikai profi ligában, az MLS-ben találjunk neki csapatot – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a játékosügynök a korábban már három amerikai csapatban is futballozó támadóról. – Ezt megkönnyítheti, hogy hamarosan zöld kártyát kap Amerikában, és akkor már nem számít majd külföldinek, ugyanolyan feltételekkel szerződtethető, mint egy helyi játékos.”

Ugyancsak Filipovics képviseli a Mol Fehérvár 33 éves, 48-szoros válogatott középpályását, Elek Ákost, aki 2020 júniusa óta nem tagja az első keretnek, másfél éve a fehérváriak NB III-as csapatában szerepel. Az előző idényben 18 NB III-as mérkőzésen kilenc gólt szerzett, a jelenlegi idényben hatszor lépett pályára a harmadosztályban. A menedzser elmondta, Elek ügyében nincs változás, élő szerződés köti a klubhoz, és továbbra is az NB III-as kerettel készül, de szeretne még futballozni, és legkésőbb a nyári átigazolási időszakban, mikor lejár a szerződése, klubot válthat, ám az is előfordulhat, hogy még a téli átigazolási időszakban távozik Fehérvárról.

Németh Krisztián és Elek Ákos is tagja volt az akkori szövetségi kapitány, Bernd Storck 2016-os Eb-keretének, csakúgy, mint Bese Barnabás (mindhárman játszottak is a tornán) , aki a téli átigazolási időszakban közös megegyezéssel távozott a belga OH Leuventől, és edzéslehetőséget kapott az NB II-es Vasastól, egyelőre azonban nincs arról szó, hogy szerződtetnék is a 27 éves jobbhátvédet, aki szeretne továbbra is külföldön játszani.

A 32 éves, 24-szeres válogatott Varga Roland pedig a tavalyi Eb-n szerepelt, majd a torna után az emírségekbeli al-Ittihad Kalbához szerződött, melytől azonban januárban közös megegyezéssel szerződést bontott.

„Varga Roland már nem az al-Ittihad Kalba játékosa, de engedélyt kapott rá, hogy továbbra is a klubnál készülhessen, de már a csapattól külön edz. Tárgyalunk a jövőjéről, érdeklődnek iránta abból a térségből és itthonról is, de elsősorban külföldi folytatásban gondolkodunk” – mondta megkeresésünkre a szélső menedzsere, Vörösbaranyi József.

Ugyanő képviseli a Budapest Honvéd kétszeres válogatott csatárát, a 25 éves Balogh Norbertet, akivel kapcsolatban múlt héten arról számoltunk be, hogy ázsiai ajánlata ellenére a DAC-ban folytathatja.

„A DAC valóban szerződtetné, és bár távoli országból is érkezett megkeresés, minden szempontból a dunaszerdahelyi lehetőség lenne a legmegfelelőbb. Szlovákiában február 21-ig tart az átigazolási időszak, addig még van idő a tárgyalások lezárása” – fogalmazott a menedzser. Baloghot ugyanis élő szerződés köti a Honvédhoz, az átigazolásáról először a kispestiekkel kell megegyezniük a kérőknek.

Fent említettekkel ellentétben a 42-szeres válogatott Vadócz Krisztiánnak már tavaly augusztus óta nincs csapata, legutóbb az uruguayi Montevideo Wanderersben futballozott. Legutóbb januári, hasonló összefoglaló cikkünkben nyilatkozott a helyzetéről.

„Régóta csapatkeresésben vagyok – mondta lapunknak Vadócz Krisztián. – Szeptemberben a Honvéd második csapatánál két hetet tréningeztem, majd rákérdeztem, a látottak alapján számítanának-e rám, ám elutasító választ kaptam, és a napokban ugyanezt mondták a klub vezetői. Azt hiszem, soha többé nem kérdezek rá... Mindig úgy gondoltam, ha a Honvédnál nem kellek, abbahagyom a labdarúgást, de nem érzem erőtlennek magam. Minden piac teljesen más, adott esetben Indiába is visszatérhetek, minden évben nyár elején keresnek, csakhogy most tél van, ilyenkorra már összeállnak a keretek, arról nem is beszélve, hogy a klubok kevesebb légióst foglalkoztathatnak. Az uruguayi szereplésem a térségben is nyomot hagyott, nem elképzelhetetlen, hogy Dél-Amerikában kötök ki, és az afrikai lehetőség is él még. A koronavírus-helyzet nem segíti a helyzetemet, és hát 36 éves vagyok, ez sem az a kor, amely vonzó egy játékost kereső klub számára. Sok csapattal beszéltem idehaza is, ahogy látom, máshogyan gondolkodnak a magyar piacon, mint külföldön... Arra jutottam, a jövőben is inkább légiósként próbálom megtalálni az utamat. Valami csak összejön.”    

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik