Ferencváros: aláírt az örmény válogatott játékos – hivatalos

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2024.01.17. 15:04
A Ferencváros labdarúgócsapata a fradi.hu-n bejelentette idei harmadik szerzeményét, az örmény válogatott Edgar Szevikjant.


Edgar Szevikjant a Ferencváros vezérigazgatója, Orosz Pál mutatta be a klub honlapján (Fotó: fradi.hu)
Edgar Szevikjant a Ferencváros vezérigazgatója, Orosz Pál mutatta be a klub honlapján (Fotó: fradi.hu)

Edgar Szevikjan lehetséges érkezéséről orosz sajtóhírek alapján már múlt héten beszámoltunk, kedden pedig jeleztük, a négyszeres örmény válogatott szélsőt már orvosi vizsgálatra várja a Ferencváros. A 22 éves játékos azóta átesett az orvosi vizsgálatokon és miután eddigi klubjával, az orosz Pari Nyizsnyij Novgoroddal is minden részletben megállapodott az FTC, a magyar klub szerdán bejelentette a játékos szerződtetését.

„Újabb játékossal bővült férfi labdarúgócsapatunk kerete, a négyszeres örmény válogatott középpályás, Edgar Szevikjan a tavaszi szezonban már zöld-fehérben futballozik. A 22 éves balszélső a Nyizsnyij Novgorodtól érkezik a Népligetbe” – írja a fradi.hu.

A klub azt nem közölte, mennyi időre írt alá az új szerzemény.

A Transfermarkt által 1.8 millió euróra becsült Szevikjan Moszkvában született, utánpótláskorú labdarúgóként a spanyol Levanténél pallérozódott, majd 2022-ben igazolt Oroszországba, a Nyizsnyij Novgorodnál 40 tétmérkőzésen nyolc gólig jutott. Szerződése 2025 nyaráig kötötte az orosz klubhoz, ebből vásárolta ki őt a Ferencváros.

Szevikjan végigjárta az orosz utánpótlás-válogatottakat, majd az örmény nemzeti csapat mellett döntött, tavaly mutatkozott be az örmény válogatotban.

Szevikjan az FTC idei harmadik szerzeménye a bosnyák válogatott csatár, Kenan Kodro és az elefántcsontparti válogatott középpályás, Habib Maiga után.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Kenan Kodro (bosnyák-spanyol, Fehérvár FC),Habib Maiga (elefántcsontparti, Metz – Franciaország), Edgar Szevikjan (örmény, Nyizsnyij Novgorod – Oroszország)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Giorgi Haraisvili (grúz, Dinamo Tbiliszi – Grúzia), Stjepan Loncar(bosnyák, Asztana – Kazahsztán)
Kiszemeltek:
Távozók:
Vogyicska Balázs
(soroksári kölcsön után ZTE)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:
Anderson Esiti (nigériai), Baráth Péter (Raków Czestochowa – Lengyelország), Owusu Kwabena (ghánai), Samy Mmaee (belga-marokkói, Panathinaikosz – Görögország), Tokmac Nguen (norvég)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik