A Viktoria Plzen ellen is veszített az edzőtáborban a Ferencváros

Vágólapra másolva!
2024.01.25. 15:22
null
Kikapott a Ferencvárosi utolsó téli spanyolországi felkészülési meccsén (Fotó: Fradi.hu)
A Spanyolországban edzőtáborozó Ferencváros mára két edzőmeccset is lekötött, és az ukrán Krivbasz elleni vereség után a cseh Viktoria Plzen is jobbnak bizonyult nála. Ezzel véget ért a magyar bajnok edzőtábora, még ma hazatér Magyarországra a csapat.

 

NB I-ES CSAPATOK FELKÉSZÜLÉSI MECCSEI
Ferencváros–Viktoria Plzen (cseh) 1–3 
Ferencváros: Dibusz – Makreckis, I. Cissé, Aaneba, Ramírez – Loncar, Maiga, Abu Fani (Sigér, 87.) – Marquinhos, Pesics (Varga Z., 84.), Zachariassen.
Gólszerző: Dweh (7. – öngól), ill. Chory (70.), Sulc (73.), Kalvach (90+1.)
 

ÖSSZEFOGLALÓ

A spanyolországi edzőtáborban két meccset is játszott a Ferencváros csütörtökön. Előbb egy góllal kikapott az ukrán Krivbasz Krivij Rihtől, majd a cseh Plzen ellen kettővel veszített. 

Az első félidőben inkább a Ferencváros akarata érvényesült, amire jó hatással volt az is, hogy mindjárt az elején egy szerencsés góllal megszerezte a vezetést. Marquinhos lövésébe ugyanis úgy ért bele Dweh, hogy a lábáról a saját kapujába pattant a labda. 1–0

Sok volt a szabálytalanság, helyzetből keveset lehetett feljegyezni, s inkább a zöld-fehérek előtt adódtak lehetőségek, a pontos befejezés azonban hiányzott.

A második félidő elején a Plzen ragadta magához a kezdeményezést, Dibusznak védenie is kellett egy veszélyes fejest. Bár nyomtak a csehek, igazán nagy veszélyt nem tudtak kialakítani. A szorgos munka azonban eredményt hozott a Plzennek, mert a 70. percben előbb teljesen váratlanul Chory révén egyenlített az ellenfél, miután kihasznált egy védelmi megingást, majd alig három perccel később Sulc lőtt 18 méterről szép gólt a jobb alsóba. 1–2

A csehek vezetése után a Ferencváros nagy erővel kezdett támadni az egyenlítésért, a behúzódó plzeniek védelmét viszont nem sikerült feltörni. Sőt, az utolsó percben egy gyors kontra végén még Kalvach is betalált közelről, így keserű lett a vége az edzőtábornak. 1–3

Az FTC a meccs után már csak csomagolni ment vissza a szállodába, ugyanis még ma hazaérkezik a csapat.

 

ELŐZMÉNYEK

A Ferencváros Spanyolországban edzőtáborozik, ahol a Lengyel Piast Gliwice legyőzése után a Molde elleni edzőmeccs elmaradt, majd csütörtök déltájban kikapott az ukrán Krivbasz Krivij Rihtől. A délutáni ellenfél a cseh Viktoria Plzen lesz, és a cseh bronzérmes elleni mérkőzéssel zárul is az edzőtábor.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik