A Fradi ellen lép pályára a Paks; Nő az olimpikonok jutalma

Vágólapra másolva!
2023.12.09. 23:50
A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk:

• A Ferencváros elleni rangadóval búcsúzik az idén a hazai pályától a Paksi FC, amelynek támadója, Hahn János egyre jobb formában van, ugyanakkor nem akar számolgatni, mert abból csapata rendre rosszul jön ki. A 28 éves, hétszeres válogatott támadó kilenc évvel ezelőtt lépett pályára először az FTC ellen. Eddig összesen egy olyan meccset nyert meg csapata, amelyiken ő is eredményes volt. Saját idényéről azt mondta: „Voltak nehéz pillanataim, nagyon mélyen voltam, de Pakson ilyen helyzetben sem hagynak magadra, sokan segítenek, arról nem is beszélve, hogy a csapat szereplése sok mindenért kárpótolt.”• A Ferencváros elleni rangadóval búcsúzik az idén a hazai pályától a Paksi FC, amelynek támadója, Hahn János egyre jobb formában van, ugyanakkor nem akar számolgatni, mert abból csapata rendre rosszul jön ki. A 28 éves, hétszeres válogatott támadó kilenc évvel ezelőtt lépett pályára először az FTC ellen. Eddig összesen egy olyan meccset nyert meg csapata, amelyiken ő is eredményes volt. Saját idényéről azt mondta: „Voltak nehéz pillanataim, nagyon mélyen voltam, de Pakson ilyen helyzetben sem hagynak magadra, sokan segítenek, arról nem is beszélve, hogy a csapat szereplése sok mindenért kárpótolt.”

A Sportért Felelős Államtitkárság javasolta a kormánynak, hogy az olimpiai jutalom összege tíz százalékkal emelkedjen a tokióihoz képest, és nagy örömmel jelenthetem be, hogy a kormány támogatja a javaslatot, így a sportolóink tízszázalékos emelésre számíthatnak a párizsi olimpiát és paralimpiát illetően” – hangzott el Schmidt Ádám megnyitó beszédében a Magyar Olimpiai Bizottság szombati közgyűlésén. Az államtitkárság a kormány segítségével a MOB-nak 2024-ben 1 milliárd 289 millió forintot, így összesen 2 milliárd forintot biztosít a párizsi kiutazásra és a kint tartózkodás költségeire.

• A közönségsikert hozó budapesti atlétikai vb után három és fél hónappal a legkiválóbb közép- és hosszútávfutóink közül négyen is ott lesznek a 4×1500 méteres vegyes váltóban a vasárnapi mezei futó Eb-n Brüsszelben. Augusztusban Vindics-Tóth Lili egyéni csúcsbeállítással a 13. lett 1500 méteren, Wagner-Gyürkés Viktória a 16. legjobb időt futotta 5000 méteren, de Szögi István 1500 méteren és Palkovits István 3000 méter akadályon látott teljesítménye is megállta a helyét az atlétika legnagyobb színpadán. Ők négyen szállnak majd versenybe az általában nagy fordulatokat tartogató versenyszámban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik