Debrecen: Baranyai Nimród szélső, de védőnek is kiváló

Vágólapra másolva!
2023.10.19. 09:01
null
Baranyai Nimród szeret a DVSC-ben futballozni (Fotó: Czinege Melinda/Hajdú-Bihari Napló)
Baranyai Nimród, a Debreceni VSC 20 éves védője ígéretes tehetség, a csapat vezetőedzője, Szrdjan Blagojevics is egyre többször számít rá.

Szinte borítékolható,  hogy a Fehérvár FC elleni bajnokin több lehetőséget kap Baranyai Nimród, a DVSC védője, mint az előző két U21-es Európa-bajnoki selejtezőn. Ugyanis a múlt héten Skócia ellen 3–1-re elveszített összecsapáson nem cserélték be, míg kedden, a Belgium ellen 1–0-ra elveszített találkozón nem került be a keretbe.

„Nyilván fájt, és csalódásként éltem meg, hogy nem kaptam lehetőséget   – mondta lapunknak Baranyai Nimród, a debreceniek 20 éves labdarúgója. –  Tovább kell lépnem, és ugyanazzal az alázattal kell tovább dolgoznom, úgyhogy bízom benne, a kemény munka meghozza a gyümölcsét. Hiszem, vasárnap több sikerélményem lesz, a Fehérvár ellen vissza kell térnünk a győzelem útjára, hiszen a legutóbbi fordulók nem a tervek szerint alakultak. Igaz, a Ferencváros ellen felálltunk kétgólos hátrányból, és elvittünk egy pontot az Üllői útról, előtte azonban sorozatban három vereséget szenvedtünk el. Szrdjan Blagojevics több mint egy éve vette át a DVSC irányítását, és most fordult elő először, hogy egymás után háromszor kikaptunk. El kell indulnunk felfelé a tabellán, a Vidi elleni sikerrel megtehetjük az első lépést, azt pedig remélem, újra esélyt kapok a bizonyításra.”

A labdarúgó egyre többet szerepel a Lokiban, ebben a bajnoki idényben már hat alkalommal játszott, négyszer kezdőként.

„Örülök, hogy egyre többet játszom. Két éve mutatkoztam be az élvonalban, korábban nem minden edző hitt bennem. Idén tavasszal a több játéklehetőség reményében kerültem kölcsönbe Mezőkövesdre, de sajnos csak háromszor léptem pályára, mindössze egyszer kezdőként. Csalódás volt, de nem adtam fel egy pillanatra sem, reméltem, Debrecenben újra szerepet kaphatok. Jobb oldali védőként számítanak rám, de belső hátvédként is remekül érzem magam. Érdekes, korábban támadóként is futballoztam, sőt amikor az NB III-ban lépek pályára, szélsőként is játszom.”

Baranyai Nimród bárándi születésű, de már Debrecenben él.

„Bárándon nőttem fel, ott jártam általános iskolába, tizenkét évesen már a Lokiban futballoztam, akkor még bejártunk Debrecenbe. Tizennégy évesen három helyett már öt edzésre kellett járni, ezért úgy döntött a család, hogy beköltözünk Debrecenbe. Szeretek itt élni és futballozni, a csapatból Bárány Donáttal nagyon jó viszonyban vagyok, és jó lenne vasárnap győzelmet ünnepelni!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik