Sportrádió: Minden labdarúgó álma egy ilyen meccs – Demjén Patrik

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2023.09.28. 17:31
null
Demjén Patrik: Megpróbálunk gondot okozni (Fotó: Dömötör Csaba)
Szombaton rendezik meg a 222. MTK–FTC örökrangadót az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. A Sportrádióban a kék-fehérek részéről Horváth Dávid vezetőedző, Demjén Patrik kapus, Németh Krisztián, valamint a zöld-fehérek korábbi két klasszisa, Szeiler József és Vincze Ottó mondta el, hogy mit vár a találkozótól.


„Győzelmi szándékkal megyünk neki a Ferencváros ellen az örökrangadónak – mondta Horváth Dávid, az MTK vezetőedzője. A játékosoknak is azt mondom, hogy minden mérkőzésen győzelmi szándékkal kell pályára lépni. Tudom, hogy a Fradi elleni meccsnek nem mi vagyunk az esélyesei. Megpróbálunk gondot okozni, viszont elmondható, hogy ha a legjobbunkat nyújtjuk, az sem garancia a győzelemre, mert ez a Fradi teljesítményétől is függ.”

A teljes interjút ide kattintva hallgathatja meg.

„Hátul meg kell tartanunk a stabilitást – jelentette ki Demjén Patrik, az MTK kapusa. Ugyanakkor picit fejleszteni is kell, mert a Fradi az ellenfél. A játékosai olyan minőséget képviselnek, és csapatként is olyan jók, hogy nem egyszerű győzni. Minden labdarúgó álma egy ilyen meccs, telt ház előtt, a Fradi ellen, jó pályán.”

A teljes interjút ide kattintva hallgathatja meg.

„Úgy megyünk ki erre a mérkőzésre, hogy meg szeretnénk nyerni, persze tudjuk, hogy a Ferencváros az esélyese – mondta Németh Krisztián, a kék-fehérek támadója. Bár a Fradi sok meccset játszik, minden posztra van két jó játékosa, így meg tudja oldani a rotálást. Ha ezt tartja, akkor ellenünk is olyanok lépnek majd pályára, akik frissek lesznek. Ha mi azzal a mentalitással futballozunk, amely az elmúlt négy találkozón jellemzett minket, akkor meg tudjuk szorongatni a Fradit, és akár bravúros győzelmet is arathatunk.”

A teljes interjút ide kattintva hallgathatja meg.

„Bár a Fradi sorra nyeri a bajnokságokat, az MTK ellen mindig nehéz mérkőzéseket játszik – mondta Szeiler József, a Ferencváros korábbi kapusa. – A mostani bajnokságban gyengébben kezdett az MTK, az első három meccsen csak két pontot szerzett. Azonban utána nagyon szépen összeállt, és sorozatban négyszer nyert. Minden csapatrészében jó futballisták vannak. Az MTK kapta a legkevesebb gólt. Nagyon jó húzás volt, hogy leigazolta Demjén Patrikot. Nagyon jó összetételű a kerete, mert sok a saját nevelésű játékos. Emellett vannak idősebb, külföldi ligákat is megjárt labdarúgók. A fiatalok és az idősek elegye nagyon jó.”

A teljes interjút ide kattintva hallgathatja meg.

„A jelenlegi MTK bizony nagyon jó teljesítményt nyújt, mert ott van az élmezőnyben – mondta Vincze Ottó, az FTC korábbi játékosa. – Azonban a Fradi erőben, potenciálban, egyéni képességekben jelenleg a magyar mezőny fölött áll. Ha ehhez megfelelő fanatizmus, harci szellem társul, akkor jó mérkőzést láthatunk. Kulcskérdés, hogy az MTK fiataljai, mint például a nagy jövő előtt álló Kata Mihály, hogyan tudják felpörgetni magukat. Nálam a Fradi az esélyesebb.”

A teljes interjút ide kattintva hallgathatja meg.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik