MK: börtönőr, tűzoltó és zöldséges is vár Nagyecseden a Fradira

Vágólapra másolva!
2023.09.16. 09:28
null
Nyolc éve hiába küzdöttek a Fradi ellen a nagyecsedi játékosok, nem lőttek gólt – kaptak viszont tízet (FOTÓ: FÖLDI IMRE)
Futball-láz Nagyecseden: a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye első osztályában szereplő együttes a Ferencvárost fogadja a Mol Magyar Kupában. Zámbó Krisztián, a hazaiak csapatkapitánya Varga Barnabással szeretne mezt cserélni, lapunknak el is árulta, miért.

Nem csupán a városban született Báthori István országbíróról, Dancs Lajos népdalgyűjtőről vagy az énekes Homonyik Sándorról és Bódi Gusztiról híres Nagyecsed, hanem a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye első osztályában szereplő labdarúgócsapatról is. A Nagyecsedi RSE-t a sors először nyolc éve hozta össze a Magyar Kupában a Ferencvárossal, s bár 10–0-ra nyert Thomas Doll vezetőedző együttese, fesztiválhangulat kerekedett a hatezer lelkes kisvárosban.

És tessék: szombaton ismét a Fradi érkezik a nagyecsedi együtteshez a Mol Magyar Kupában, a helyi csapat a 32 közé jutásért csap össze az NB I címvédőjével.

„Nyolc évvel ezelőtt és persze most is fölkerültünk a magyar labdarúgás térképére – mondta megkeresésünkre Zámbó Krisztián, a csapat 38 esztendős kapitánya.  – Akkor és most is hatalmas érdeklődés övezte, illetve övezi az összecsapást, s bár anno kikaptunk, bennünket is ünnepelt a nép, nemcsak a Fradit. Információm szerint szombaton sem lesz másképpen, úgy tudjuk, minden jegy elkelt, ez pedig azt jelenti, hogy csaknem kétezer ember állhatja körül a pályát, köztük kétszázötven fradista is ott lehet. Érkeznek a környékbeli településekről, de kértek jegyet a partiumi Nagykárolyból és Szatmárnémetiből is. Ez, mondjuk, nem is csoda, hiszen ezen a tájon sokan kedvelik a Ferencvárost. A labda Nagyecseden is gömbölyű, de persze nem árt, ha a realitás talaján maradva várjuk a találkozót. Társaimmal együtt – akik közül rajtam kívül Kóka Róbert, Bujáki Attila, Ladányi Dávid, Vasile Marinas, Somlyai Gábor is futballozott a nyolc évvel ezelőtti meccsen – azt szeretnénk, ha ezúttal egy számjegyű lenne a kapott gólok száma. Futball-lázban ég a település és környéke, ünnepként várjuk az összecsapást, amelyen egyúttal a pálya felújítását is megünnepeljük. Az idén még nem futballoztunk hazai pályán, a gyepszőnyeg és az öltözők felújítása miatt Nyírcsaholyban játszottunk. A hétközi nagy esőzés sajnos nem tette lehetővé a pálya használatát, tulajdonképpen nemcsak a Fradinak, hanem nekünk is új lesz a pálya. Mindegy, a lényeg, hogy ünnepi hangulatban futballozunk, s azt tervezem, hogy ha játszik, a meccs után Varga Barnabással cserélek mezt, mert az FTC magyar válogatott középcsatára éppen olyan, mint én: szerény, vidéki magyar gyerek.”

A testnevelő tanári végzettségű szakember, Harbula Balázs a tavasszal vette át a nagyecsedi csapatot, amely a nyolcadik helyen végzett a bajnokságban, a Mol Magyar Kupában pedig a főtáblára küzdötte föl magát.

„Előbb a Hajdúszoboszlót, majd a Maklár SE-t búcsúztattuk a Magyar Kupában  – mondta a Nemzeti Sportnak a Fehérgyarmaton tanító edző.  – Most pedig következik a magyar bajnoki címvédő Ferencváros. A keretünk tagjai a munka mellett futballoznak, van közöttük börtönőr, tűzoltó, fuvarozó, zöldséges, mezőgazdasági munkás, ezért általában munkaidő után tartjuk az edzéseket. S van egy élvonalat megjáró futballistánk is, mégpedig Nagy Zoltán, aki annak idején a Debrecenben futballozott. Átokként is felfoghatnánk a Fradi érkezését, ám nem ez a helyzet. Örülünk, hogy az ország legnépszerűbb futballcsapatát fogadhatjuk, ráadásul ismét hazai pályán. Az érdem persze a játékosoké, de az ünnepi pillanatokban sem feledkezhetünk meg a segítőkről, az önkormányzat támogatásáról. Örömmel tölt el bennünket, hogy mostanság már nemcsak a település dicső történelméről, hanem a futballcsapatról is beszélnek az emberek.”

MOL MAGYAR KUPA
3. FORDULÓ (A 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT)
Pénteken játszották

Soroksár (NB II)–Kecskeméti TE 1–2
Szeptember 16., szombat
12.45: Nagyecsed RSE (megyei I.)–Ferencvárosi TC
14.00:
Tatabánya (NB III)–Szombathelyi MÁV Haladás VSE (NB III)
15.00: ESMTK (NB III)–Fehérvár FC
15.00: Cigánd (NB III)–ZTE FC
15.00: Mosonmagyaróvár (NB II)–Puskás Akadémia
15.00: BKV Előre (NB III)–Paksi FC
15.00: Eger SE (NB III)–DVSC
15.00: Budaörs (NB III)–BFC Siófok (NB II)
15.00: Dorogi FC (NB III)–Budapest Honvéd (NB II)
15.00: Bajai LC (megyei I.)–Szeged-Csanád GA (NB II)
15.00: Gödöllői SK (megyei I.)–FC Dunaföldvár (NB III)
15.00: Unione FC (BLSZ I.)–Csepel UFC (BLSZ I.)
15.00: Putnok FC (NB III)–Budafoki MTE (NB II)
15.00: DEAC (NB III)–HR-Rent-Kozármisleny (NB II)
15.00: Mezőörs KSE (megyei I.)–FC Nagykanizsa (NB III)
15.00: VLS Veszprém (NB III)–Komárom VSE (NB III)
15.00: Dunaharaszti MTK (megyei I.)–Vasas FC (NB II)
16.00: Bicskei TC (NB III)–Tiszakécskei LC (NB II)
16.45: PMFC (NB II)–Újpest FC
17.00:
FC Ajka (NB II)–Mezőkövesd Zsóry FC
17.00: Békéscsaba 1912 Előre (NB III)–Kolorcity Kazincbarcika (NB II)
17.00: Aqvital FC Csákvár (NB II)–Szombathelyi Haladás (NB II)
Szeptember 17., vasárnap
13.00:
Gesztely FC (megyei I.)–MTK Budapest
15.00:
III. Kerületi TVE (NB III)–DVTK
15.00: Pilisi LK (megyei I.)–Kisvárda
15.00: Körösladányi MSK (NB III)–Gyirmót FC Győr (NB II)
15.00:
Zsámbéki SK (megyei I.)–ETO FC Győr (NB II)
15.00: Szentlőrinc SE (NB III)–BVSC-Zugló (NB II)
15.00:
Termálfürdő Tiszaújváros (NB III)–Nyíregyháza Spartacus FC (NB II)
15.00: PTE-PEAC (NB III)–Kaposvári Rákóczi FC (NB III)
15.00: Kelen SC (NB III)–Majos (NB III)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik