FTC: Igenis van értéke az Európa-konferencialiga csoportkörének is – Máté Csaba

BORBOLA BENCE (Vilnius)BORBOLA BENCE (Vilnius)
Vágólapra másolva!
2023.08.23. 17:59
null
Máté Csaba szerint csalóka volt a Zalgiris utóbbi két meccse (Fotó: MTI)
A Ferencváros vezetőedzője, Máté Csaba a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón beszélt az Európa-konferencialiga playoffköre előtt a fővárosiak ellenfeléről, a litván Zalgiris Vilniusról, illetve említést tett Lisztes Krisztián állapotáról is.

 

– Ez már a rájátszás. Edzői karrierje csúcsa lenne a csoportkörbe való bejutás?
– Ez a történet nem rólam szól. A klub számára lenne nagy lépés, ha ismét csoportkörbe jutnánk. Igenis van értéke az Európa-konferencialiga csoportkörének is, elég megnézni, milyen nagy múltú csapatok jutottak el legutóbb a legjobb tizenhat vagy nyolc együttes közé.

– A Zalgiris Vilnius legutóbb két meccsen nyolc gólt kapott a svéd Häckentől. Ennyire ingatag a védelme?
– Csalóka volt az a két mérkőzés. Óva intenék mindenkit attól, hogy abból a két találkozóból induljon ki. Idehaza három egyre kaptak ki, idegenben már kockáztatniuk kellett, ezt meg is tették, a svéd csapat pedig ezt kíméletlenül kihasználta. Mindkét fél számára nagy lesz a tét csütörtök este, küzdelmes mérkőzésre számítok.

– Mi az erőssége az ellenfélnek?
– Két éve játszottunk itt, akkor kettős győzelemmel jutottunk tovább. Azóta alaposan kicserélődött, erősödött a csapatuk. Sokkal szervezettebbek, és egyénileg is erősebbek. A mi kezdőcsapatunk ott van a fejemben, ezek alapján gyakoroltunk az elmúlt napokban. Műfüvön kell ismét helytállnunk, de ez nem lehet kifogás.

– Lisztes Krisztián nem tartott a csapattal. Sérülés vagy a Frankfurt érdeklődése miatt?
– Kisebb sérüléssel bajlódik, bízom benne, hogy hamarosan felépül. A mostani mérkőzésre nem tartott velünk.

– Alekszandr Pesics balszerencsés vállsérülését követően végre a csapattal tarthatott. Milyen állapotban van a csatár?
– Játékra készen áll! A hétvégén a második csapatunkban egy félidőt játszott, az ott látottak alapján úgy döntöttünk, a mostani párharcban segítségünkre lehet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik