NB I: Ne pánikoljunk, dolgozzunk tovább, meglesz a gyümölcse! – a Fehérvár edzője a vereség után

Vágólapra másolva!
2023.04.30. 18:49
null
Grzelak szerint Negóéknak (fehérben) nincs okuk a pánikra (Fotó: Kovács Péter)
A dobogóért hajtó DVSC és a kiesés elől menekülő Fehérvár csapott össze Debrecenben a labdarúgó NB I 29. fordulójában, és a végén a hazaiak örülhettek. A Loki végig jobban játszott, és megérdemelten nyert, így harcban áll a dobogóért, a Fehérvár viszont nagy gondban, hiszen már csak egy pont az előnye a Honvéddal szemben. A találkozó után így értékeltek a vezetőedzők.

A DVSC trénere, Szrdjan Blagojevics azzal kezdte: nagyon elégedett a győzelemmel.

Boldog vagyok, de elsősorban a játékosoknak szeretnék gratulálni, mert ez az ő sikerük. Az első félidőben tisztán látszott, hogy motiváltak vagyunk, tele energiával, szerettük volna megmutatni magunkat a szurkolóink előtt. Az ellenfél viszont formációt váltott védekezésben, ezt nem vettük észre azonnal, alkalmazkodni kellett. Támadásban türelmetlenek voltunk, szerettük volna hamar góllal befejezni, de nem sikerült, rossz döntéseket hoztunk. A szünetben megbeszéltük a taktikai változtatásokat támadásban, rögtön lőttünk is egy kapufát. Jobbak voltunk, kontrolláltuk a mérkőzést. Lehet, hogy csapatként nem erős, nem összeszokott az ellenfelünk, de remek egyéni játékosok alkotják. Jobban játszottunk, megérdemeltük a gólokat.”

SZRDJAN BLAGOJEVICS SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

VARGA KEVIN: DZSUDZSÁK BALÁZS MONDTA, NE AZZAL FOGLALKOZZUNK, JÁTSZHAT-E

A Mol Fehérvár vezetőedzője, Bartosz Grzelak számított arra, hogy agresszívan fog fellépni a hazai csapat.

„Ezt taktikailag jól tudtuk semlegesíteni. Többet volt a labda az ellenfélnél, de amikor hozzánk került, jól járattuk, viszont a kulcspasszok hiányoztak a helyzetekhez. Jól kezdtük a második félidőt, az első nagy hazai helyzet a kapufa volt, aztán intenzívebb lett a mérkőzés. Rosszkor jött a gól. Utána mi birtokoltuk többet a labdát, többet voltunk a Debrecen térfelén, rólunk szólt a mérkőzés, de megint hiányoztak a passzok a gólhelyzetekhez. Aztán jött a második gól és a piros lap, és véget ért a meccs. Ettől függetlenül taktikailag jól teljesített a csapat, nulla pontnál többet érdemeltünk volna. A Debrecen támadóit jól semlegesítettük, a gólok nem taktikai hibákból születtek. A lényeg, hogy ne pánikoljunk, dolgozzunk tovább, meglesz a gyümölcse!”

BARTOSZ GRZELAK SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

LABDARÚGÓ NB I
29. FORDULÓ
Debreceni VSC–Mol Fehérvár FC2–0 (0–0)
Debrecen,Nagyerdei Stadion,6561néző.Vezette:Karakó Ferenc
Gólszerző: Dorian Babunszki (52.), Bódi (81.)
Kiállítva:Larsen (85., Fehérvár)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik