FTC: Erdélyben kapcsolódott ki Pászka Lóránd

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2022.12.10. 13:45
null
Kézdiszentkereszten feltöltődött, és már várja az újabb kihívásokat az El-nyolcaddöntős Ferencvárossal Pászka Lóránd (Fotó: Török Attila)<br />
Túrázott a hegyekben, vezetett terepjárót, és disznóvágáson is részt vett Pászka Lóránd, a Ferencváros védője, aki jó erőben várja az edzéseket.

 

A Kárpát-medence egyik legkeletibb magyar többségű falvában, Kézdiszentkereszten nőtt fel. Pászka Lóránd számára nem volt kérdés, a téli vakációt nem valamelyik napsütötte tengerparton, hanem odahaza, családja és barátai közelében szeretné tölteni. A 26 esztendős játékos az őszi utolsó fordulóban Kispesten ­2–0-ra megnyert bajnokit követően rögvest hazautazott Erdélybe, ahonnan a szombati edzések megkezdése előtt tért vissza.

„Mentálisan odahaza tudok a legjobban kikapcsolódni, feltöltődni – mondta lapunknak Pászka Lóránd, a Ferencváros védője. – Persze nem egy helyben ültem, kifejezetten mozgalmas hetek vannak mögöttem. Sok gyerekkori barátomat meglátogattam, voltunk a hegyekben túrázni, kirándulni, vezettem terepjárót is. Elmentem disznóvágásra is, aminek mifelénk ilyentájt nagy hagyománya van. És nem csak nézem, ki is veszem a részem a munkából. Jó volt otthon lenni, gyorsan eltelt ez a három hét.”

A futballista a pihenőidő alatt sem kerülte a labdarúgással kapcsolatos témákat. Igaz, nem is igen tudta volna, hiszen barátai gyakran kérdezősködtek a Ferencváros őszi remek szerepléséről, az Európa-liga-menetelésről.

Zöld-fehér ünnep lesz vasárnap a Groupama Arénánál
Különleges és ingyenes programokkal várja szurkolóit a Ferencváros vasárnap 10 és 17 óra között. Ott lesznek a Groupama Arénánál az Európa-ligában remeklő labdarúgók, a Nagy Fradi-lemez sztárjai, valamint Igor, a Fradi-sas, a gyerekek kedvence, a kabala Fradi-sas és a Fradi-Mikulás is. A rendezvényen az FTC elnöke, Kubatov Gábor dedikálja könyvét, az Új korszak – Az első tíz év című kiadványt. A játékosok közül Dibusz Dénes, Vécsei Bálint, Sigér Dávid, Muhamed Besic, Adama Traoré, Botka Endre, Pászka Lóránd, Kristoffer Zachariassen, Bogdán Ádám, Tokmac Nguen, Henry Wingo is ott lesz; a Fradi Ünnep alkalmával ingyenes lesz a belépés a Fradi Múzeumba, és óránként ingyenes stadiontúra indul.

„Kérdezték, milyen élményeim voltak, és természetesen néhány kulisszatitokra is kíváncsiak voltak. A futball nálunk örök téma, a szüleimmel is gyakran beszélgetünk fociról. Nemcsak ők, szinte az összes falubeli szorított ősszel a jó szereplésért, büszkék voltak a Ferencvárosra. Miután hazajöttem, több korábbi edzőm is keresett telefonon, fussunk össze, találkozzunk, beszélgessünk. A barátaimmal és apuékkal a világbajnokság meccseit is gyakran közösen néztük.”

Pászka Lóránd néhány ferencvárosi mezt is hazavitt Erdélybe, a családtagok örömmel fogadják, ereklyeként tekintenek rájuk. Lóránd édesapja is futballozott megyei szinten, sőt az odahaza fogorvosként dolgozó bátyja is játszik alacsonyabb osztályban.

A Ferencváros játékosainak a szombati munkakezdés előtti napokban egyéni edzésterv alapján kellett készülni, így Pászka is megkezdte a futótréningeket. Az elmúlt napokban Kristoffer Zachariassen mondta lapunknak, a karácsony előtti felkészülési időszakban alighanem nagyon kemény terhelést kapnak.

„Az előírt programot már jó ideje csinálom, ettől függetlenül a hosszú szünet után nem lesz kellemes ez a tizenkét nap. Sok futás, erősítés vár ránk, de az a fajta terhelés elengedhetetlen ahhoz, hogy a tavasszal is jó erőben legyünk és megugorjuk az újabb akadályokat.”

A magyar bajnokcsapat a szombati első edzést követően december 22-éig marad edzésben – a játékosok a szombati kezdés után hétfőn és kedden a Népligetben tréningeznek, utána egy hétre Mezőkövesdre utaznak edzőtáborba –, majd január elejéig újabb szabadságot kapnak a futballisták.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik