A Nagyerdőtől az Anfieldig – futballest Dombi Tiborral és Herczeg Andrással

CS. P.CS. P.
Vágólapra másolva!
2022.06.07. 14:44
null
Dombi Tibor és Herczeg András a Hátsó füves vendégei
A sátoraljaújhelyi Harmadik félidő bisztró vendége lesz június 8-án, szerdán a debreceni labdarúgás csúcséveinek két meghatározó alakja, Dombi Tibor és Herczeg András.

A „Dombitibi”. A „Herczegbandibá”.

Mindkettő kifejezés fogalom a magyar futballban: a bajnoki címekkel és Bajnokok Ligája-meccsekkel szegélyezett debreceni hőstörténet két meghatározó alakja érkezik Sátoraljaújhelyre, a Kazinczy Ferenc Múzeumba. A Hátsó füves-kiállítás díszletei között, a Harmadik félidő bisztróban Herczeg András ötszörös bajnok mesteredzővel és Dombi Tibor 35-szörös válogatott, hétszeres bajnok korábbi játékossal elevenítjük fel a közelmúlt fényes debreceni emlékeit, szót ejtve a jelen kihívásairól és a magyar labdarúgás változásairól is.

Herczeg András (fotó: NS-archív)
Herczeg András (fotó: NS-archív)

„Csodálatos időszaka volt az életemnek. Annyi élménnyel gazdagodtam a DVSC edzőjeként, hogy azzal egy könyvet meg lehetne tölteni. A sikereinket megörökítő DVD-felvételeket egyelőre nem vettem le a polcról, mert még minden a fejemben van” – idézte a múzeumi programajánló Herczeg András néhány évvel ezelőtti értékelését a debreceni hőskorszakról, Dombi Tibortól pedig a rendhagyó indulásról megfogalmazott gondolatait elevenítette fel: „Az első debreceni edzésemet nem felejtem. Még szűkebb pátriám, a legendás Sárrétudvari Bocskai játékosa voltam, amikor üzentek a debreceni vezetők, hogy láttak a megyeválogatottban játszani, és szeretnék, ha lemennék az egyik tréningre. A Vágóhíd utcai salakos pályán volt az edzés, és miután azzal szembesültem, hogy az elején mindenki jó magasra felrúgja, majd leveszi a labdát, gondoltam, én is megcsinálom. Hát átbikáztam a közeli bőrgyár udvarára...”

Dombi Tibor (fotó: NS-archív)
Dombi Tibor (fotó: NS-archív)

A nyilvános futballest szerdán 17 órakor kezdődik a sátoraljaújhelyi Kazinczy Ferenc Múzeumban (Sátoraljaújhely, Dózsa György u. 11.).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik