FTC: kimondták, nem diszkriminatív a szkenner

Vágólapra másolva!
2016.04.13. 14:57
Elutasította az Egyenlő Bánásmód Hatósága (EBH) az FTC-vel szemben álló egyik csoport hatósághoz intézett panaszát.

A határozat szerint a hatóság – amellett, hogy megállapította, hogy a Fradi-szurkolók mint csoport nem tartozik a vonatkozó törvény által védett csoportok közé – kimondta: a vonatkozó szabályozások szerint a labdarúgó-sportszervezet és szurkolói között speciális kapcsolat áll fenn, a sportszervezet a saját szurkolói által elkövetett cselekményekért maga tartozik fokozott felelősséggel, ez pontlevonás is lehet. A csapatoknak tehát érdekükben áll, hogy a saját szurkolóikat rávegyék a szabályok betartására – olvasható a fradi.hu-n.fradi.hu-n.

Az FTC honlapja azt írja, a sportág szabályai megkülönböztetik és eltérően szabályozzák a hazai és vendégszurkolók státuszát. A mérkőzések rendező klubjának gondoskodnia kell a szurkolótáborok fizikai elkülönítéséről is. Fentiek miatt a hazai drukkerek nincsenek összehasonlítható helyzetben a vendégszurkolókkal, tehát a diszkrimináció a beléptetés tekintetében nem vetődhet fel.

Ugyanígy nem diszkriminatív hogy a kiemelt szolgáltatást nyújtó, magasabb árfekvésű szektorok más szabályokat alkalmaznak, hiszen a jegyek előre tudottan eleve meghatározott szektorra szólnak. A saját nézők számára fenntartott (nem VIP) szektorok esetében a klub mindenkire nézve azonos szabályokat alkalmaz – írja a fradi.hu.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik