FTC: nem Pest a végállomás – a Fradi utáni időszakáról a védő

Vágólapra másolva!
2016.03.31. 09:56
null
Dilaver most még zöld-fehérben – de ki tudja, meddig? (Fotó: Korponai Tamás)
Emir Dilaver, a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros védője elmondta, valószínűleg nem Budapesten hagyja abba profi pályafutását, mert szeretné kipróbálni magát máshol is.

A Ferencváros már szombaton bajnok lehet Debrecenben – ha győz, biztosan meglesz a 29., de a Paks–MTK mérkőzés függvényében a három pontra sem lesz feltétlen szüksége.

„Jóval korábban eljöhet ez a pillanat, mint számítottunk rá – mondta Emir Dilaver a kurier.at-nak. – Az egész bajnokság során domináltunk, miközben ellenfeleink rendszerint behúzódtak és a védekezéssel törődtek. Végig a sikerért dolgoztunk, de nagy koncentrációra volt szükségünk, ezért is lesz különösen édes a korai bajnokavatás.”

Dilaver újra elmondta, elsőre nem vonzotta túlzottan Magyarország, de amikor Thomas Doll-lal beszélt és meglátta a helyi körülményeket, már nem sokáig gondolkodott, és nem is bánta meg döntését. A jobbhátvéd azonban már azt is tudja, nem Budapesten szeretné befejezni a pályafutását.

„Nagyszerűen érezzük magunkat itt a feleségemmel és a gyerekeimmel, közel lakunk a pályához, és a város is nagyon szép. Ugyanakkor szeretném még kipróbálni magamat máshol is, új élményekre vágyom, meg szeretnék ismerni más futballkultúrát is.”

Dilaver szerződése a cikk és a transfermarkt.de információja szerint is 2017 júniusában jár le.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik