FTC: az Atlético Madridnál is megforduló brazil jöhet

Vágólapra másolva!
2013.08.07. 11:27
Több osztrák internetes forrásban is megjelent a hír, hogy a legutóbb kölcsönben a Rapid Wienben szereplő brazil védő, Gerson a Ferencvárosban folytathatja pályafutását. Ezt a játékos maga is megerősítette a Facebook-oldalán.

A brazil Gerson lehetséges ferencvárosi szerződéséről többek között a boerse-express.com osztrák oldal is beszámolt a Laola1.at értesüléseire hivatkozva. A beszámolók szerint Gersont jól ismerheti Ricardo Moniz, a Ferencváros vezetőedzője, aki korábban dolgozott Ausztriában, a Red Bull Salzburgnál, ezért kerülhetett szóba a neve a magyar klubnál is.

Gerson maga is megerősítette Facebook-oldalán, hogy a Ferencvároshoz tart: kirakta az oldalára a Ferencváros mezét, mint leendő csapata szerelését.

A 21 éves Gerson legutóbb a Rapid Wien csapatában szerepelt az SV Kapfenberg kölcsönjátékosaként. A védő a legutóbbi szezonban 26 meccsen játszott az osztrák élvonalban, összesen 41-szer lépett pályára az osztrák első osztályban.

Gerson ügyeit ugyanaz a Stellar Brazil ügynökség intézi, amely Somáliát is Magyarországra, a Ferencvároshoz közvetítette. Gerson korábban megfordult többek között a holland PSV utánpótlásában és az Atlético Madrid B csapatában is, utóbbi játékosaként a 2011–2012-es szezonban két bajnokin lépett pályára a spanyol harmadosztályban.

Amint arról korábban beszámoltunk, a Ferencváros kiszemeltje lehet a hússzoros válogatott Buzsáky Ákos is, aki már a csapattal edz. Ugyanakkor Evander Sno és a korábban tesztelt Mirza Halilagic szerződtetése már nem valószínű.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Busai Attila (Szolnok, kölcsönből vissza), Ulysse Diallo (mali, Sabab Szahel – Libanon), Grúz Tamás (Szolnoki MÁV, kölcsönből vissza), Hidvégi Sándor (MTK Budapest), Kurucz Péter (Siófok FC), Nagy Dominik (Pécsi MFC), Jack Tuijp (holland, szabadon igazolható, legutóbb Volendam – Hollandia), Arsenio Valpoort (holland, Heerenveen – Hollandia)
Távozik/távozhat: Stanley Aborah (belga-ghánai, Antwerp – Belgium?), Batik Bence (MTK Budapest – kölcsönbe), Júnior Fell (brazil, ?), Grúz Tamás (Szolnoki MÁV, ismét kölcsönbe), Juha Hakola(finn, Sandnes Ulf – Norvégis, próbajáték), Martin Klein (cseh, ?), Máté János (Szolnoki MÁV), Quenten Martinus (holland, Emmen – Hollandia), Orosz Márk (Lombard Pápa, kölcsönbe), Milan Perics (szerb, Videoton – kölcsönből vissza), Marko Ranilovic (szlovén, Kaposvári Rákóczi), Sváb Dániel (Energie Cottbus – Németország ?), Zsivóczky Norbert (Szigetszentmiklósi TK, kölcsön után végleg)
Kiszemeltek: Buzsáky Ákos (szabadon igazolható), Gerson Guimaraes Ferreira Junior (brazil, SV Kapfenberg, legutóbb Rapid Wien – Ausztria), David Mateos (spanyol, Real Madrid Castilla – Spanyolország),

Gerson edzés közben

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik