A Pápa legutóbb „vaksötétben” nyert Diósgyőrben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.31. 12:45
null
(Fotó: Czerkl Gábor)
Elérkezett a végéhez a 2012–2013-as magyar futballszezon, így idénybeli utolsó érdekesség-összeállításunk következik. Két nyitott kérdés maradt, ami igazán fontos: az Európa-liga-indulást érő harmadik hely sorsa, illetve a második kieső kilétéé. Ki nevet a végén?

FERENCVÁROS–KAPOSVÁR

♦ Huszonegy bajnoki mérkőzést vívott a két csapat, s a mérleg kiegyenlített, miután a Ferencváros hazai pályán erősnek bizonyult (5–5–0, tehát az FTC veretlen még a Rákóczi ellen pályaválasztóként), Kaposváron viszont gyenge a mutatója (1–5–5). Győrben eddig egyszer sem mérkőzött egymással a két csapat, de az ETO Park székeinek színe egyikük számára sem lesz idegen…

♦ A Fradi négy bajnoki óta nyeretlen a Kaposvárral szemben (0–1, 0–0, 2–2, 1–2 FTC-szemszögből), legutóbb 2010. október 16-án verte meg a Rákóczit. Rósa Dénes büntetőből szerezte a győztes gólt a két piros lapot (Maróti Béla, Zahorecz Krisztián) és tizenegy sárgát hozó mérkőzésen. Prukner László, a Kaposvár mestere akkor a Ferencvárost irányította.

KÖNNYEK KÖZÖTT
Nem mindennapi jelenetek tarkították a 2005. április 9-én lejátszott Ferencváros–Kaposvár bajnoki mérkőzést. Az akkor újonc Rákóczi szinte végig vezetett (Petrók Viktor a 8. percben szerzett gólt), a rendkívül feszült, ideges hangulatú végjátékban aztán Rósa Dénesnek a 92. percben sikerült egyenlítenie. László Csaba, a hazaiak edzője ezt követően azt mondta a negyedik játékvezetőnek:„Ha edzőt akartok buktatni, azt tegyétek nyilvánosan!”A lefújás után odaszaladt a vezetőbíróhoz, Sápi Csabához, neki is mondott valamit, majd leguggolt, és az arcát a kezébe temetve sírni kezdett. Később kiment a szurkolókhoz, akik megvigasztalták őt. Ezt a„ziccert” az ellenlábas Újpest drukkerei „természetesen” nem hagyhatták ki,a két csapat következő mérkőzésén zsebkendőket lobogtatva zendítettek rá a„László Csaba, soha ne sírjál” kezdetű nótára.

♦ A Ferencváros kétmeccses nyerőszériában van, és a szezonban eddig egyszer tudott legalább hárommérkőzéses sikersorozatot felmutatni. Az a menetelés az őszi zárómeccsel (FTC–PMFC 3–2) kezdődött, és az Eger elleni találkozóval (4–0) zárult, összesen négy mérkőzésig tartott.

♦ A Ferencváros ellen a tavasszal négy csapat tartotta tisztán a kapuját, s közülük egyedül a Haladás nem tudott nyerni. A szombathelyiek 0–0-t értek el, a Honvéd, a Videoton és a Győri ETO egyaránt 1–0-ra múlta felül az FTC-t.

♦ A tavaszi szezonban ha a Ferencváros legalább két gólt szerzett, csak egyszer veszített pontokat (a DVTK ellen).

♦ A Kaposvár elveszítette az előző három idegenbeli bajnokiját, a legutóbbi hatból ötször zakózott. Ebben az időszakban vendégként csak a Pécs otthonában tudott nyerni.

♦ A jelenlegi szezonban négyszer szerzett vendégként legalább két gólt a Kaposvár, és háromszor győzött is ezeken a meccseken.

♦ Vendégként – a Honvéd mellett – a Kaposvár játszotta a legkevesebb döntetlent, mindössze egyet (Haladás, 0–0). A Rákóczi vonatkozó mérlege 4–1–9, ezzel a 11. helyen áll az idegenbeli táblázaton.

♦ A Haladás elleni szombathelyi mérkőzés kivételével a Kaposvár mindegyik idegenbeli meccsén esett legalább egy gól.A Rákóczi Kecskeméten, Diósgyőrben, Pakson és Pécsen tudott nyerni, míg a fővárosi csapatok ellen vendégként eddig nulla pontot gyűjtött: az MTK-nál 3–1-re, a Honvéd otthonában 5–3-ra, Újpesten 1–0-ra kapott ki. Reménykedésre adhat okot a csapatnál, hogy a Fradival nem Budapesten mérkőzik meg…

PAKS–KECSKEMÉT

♦ A Paks négyes vereségszériában jár, a legutóbbi hat bajnokijából ötöt elveszített – a „kakukktojás” a bajnok Győri ETO 4–3-as legyőzése.

♦ NB I-es történelme során a Paks kétszer jegyezhetett fel ötös vagy hosszabb vereségszériát. A „rekorder”2007-ből egy hatos sorozat, 2010 tavaszán pedig öt zakó jött egymás után.

♦ A Kecskemét nyeretlen maradt az utóbbi három idegenbeli mérkőzésén, vendégként legutóbb április elején, Pápán győzött.

♦ A paksi stadiont ebben a szezonban jóindulattal sem nevezhetjük„oroszlánbarlangnak”, hiszen a tolnaiak pályaválasztóként roppant gyengén szerepeltek. 3–5–6-os mérlegüknél csak az„otthontalan” egriek hazai statisztikája rosszabb.

♦ A Kecskemétet alighanem a Pakssal ijesztgetik, mert valódi mumusa a zöld-fehér csapat: a KTE még sosem győzte le NB I-es bajnokin mostani ellenfelét.

♦ A legutóbbi hat forduló alapján csak a sereghajtó Eger mérlege rosszabb a Paksénál. A KTE korábbi remek formája is a múlté, az előző két bajnokijukat elvesztették a lila-fehérek, ráadásul a Videoton ellen beleszaladtak egy ötösbe.

EGER–GYŐRI ETO

A SPORT1-EN „VENDÉGESKEDIK” A HARMADIK FÉLIDŐ
A fordulót és a szezont is lezáró Harmadik Félidő ezúttal a Sport1 HD-n jelentkezik, a vasárnap mellett kitart a Sport Tv, a korábbi mérkőzések miatt azonban 18.30-ra előrehozták a kezdést. A már jól bevált Takács Rita, Petur András műsorvezető-páros Egervári Sándor szövetségi kapitányt, valamint a másodosztályból feljutó két csapat vezetőedzőjét is vendégül látja.
Harmadik Félidő: június 2., vasárnap, 18.30, Sport1 HD (élő)

♦ A negyedik bajnoki címét már majd' három hete begyűjtő Győri ETO legfeljebb 64 pontot érhet el a bajnokságban (ha nyer a már kiesett Eger ellen) – az előző idényben ez csak a bronzéremhez lett volna elég! (Az ETO egyébként is harmadik lett a 2011–2012-es kiírásban, 63 ponttal).

♦ Amióta 2004–2005-ben az NB I visszatért a 30 fordulós, rájátszás nélküli lebonyolításhoz, most van bajnokcsapatnak negyedszer 64 vagy kevesebb pontja.

♦ Az Eger ötmeccses vereségsorozatban rostokol, a Kaposvár legyőzését követően pofonok jöttek egymás után. Az öt vesztes meccs mindegyikén legalább két gólt kapott a sereghajtó, sőt négyszer hármat, vagy még többet.

♦ Az ETO legutóbbi három bajnokiján mindig csak az egyik csapat szerzett gólt. Kétszer az ETO nyert nullára (FTC 1–0, MTK 1–0), egyszer kikapott (Honvéd 0–2).

♦ A bajnokság leghosszabb nyeretlenségi sorozatát (15) és leghosszabb vereségsorozatát (9) bemutató csapat fogadja a leghosszabb veretlenségi széria (22) tulajdonosát.

♦ Látogatóként 7–4–3 a Győr mérlege. Az idegenbeli tabellán jelenleg a 3. helyen áll az ETO, de ha győz az Eger ellen, és a Honvéd nem nyer Szombathelyen, az élen végez ebben az összesítésben (is).

HALADÁS–BP. HONVÉD

♦ Három egyes: ez lesz a 111. Haladás–Honvéd párharc. Kispesti fölény volt eddig – a Honvéd 69 alkalommal nyert, 24 a döntetlenek száma, 17 a szombathelyi sikereké.

♦ Puskás Ferenc és Kocsis Sándor összesen 50 gólt helyezett el a szombathelyiek hálójába a két csapat meccsein.

♦ A Honvéd három meccse veretlen a Haladás vendégeként, 2009 óta nem kapott ki bajnokin Szombathelyen. Az a mérkőzés (1–0) egy hármas vereségszéria része volt.

♦ A kispestiek összességében hét bajnoki óta nem veszített a Haladás ellen, legutóbb 2009. május elsején, Kenesei Krisztián góljával tudtak nyerni a szombathelyiek.

♦ A Bp. Honvéd az egész NB I legjobb formában levő csapata, 9 meccse veretlen, a legutóbbi öt találkozóját megnyerte! A Haladás pedig a második legjobb formát mutató együttes: a szombathelyiek négy mérkőzés óta nem kaptak ki, és a legutóbbi három találkozójukon begyűjtötték mindhárom pontot.

♦ Hazai pályán 2011. július 23. óta nem kapott ki fővárosi alakulattól a Haladás, akkor pont a Honvéd verte meg, 4–2-re. Az azóta eltelt csaknem két évben kizárólag vidéki csapatok (DVSC, Paks, Videoton) tudtak nyerni a Rohonci úton.

♦ A Honvéd 180 perce (vagyis az előző két meccsén) nem kapott gólt. Legutóbb Remili Mohamed, az Újpest játékosa vette be Kemenes Szabolcs kapuját az Újpest–Honvéd mérkőzés utolsó percében.

♦ A Haladás hazai mérlege 6–6–2, pályaválasztóként a szombathelyiek játszották a legtöbb döntetlent. Kettőnél kevesebbszer (egyszer) csak az ETO kapott ki hazai pályán. A Videotonnal egyetemben a Hali kapta a legkevesebb gólt vendéglátóként, 10-et.

♦ A Videotonnal együtt a Honvéd győzött a legtöbbször (8-szor) vendégként, ám míg a fehérváriak már lejátszották mind a 15 idegenbeli meccsüket, addig a kispestieknek még hátravan egy, és ha győznek Szombathelyen, az élre ugranak az idegenbeli tabellán. Jelenleg a 2. helyen állnak 8–1–5-ös mérleggel.

A DVSC a Fradi elleni vereség után szépen fejezné be a szezont
A DVSC a Fradi elleni vereség után szépen fejezné be a szezont

MTK–DEBRECENI VSC

♦A hajrára „leeresztett" az MTK, az utóbbi öt mérkőzéséből csupán egyet nyert meg, közben hármat elveszített, Újpesten pedig ikszelt – a megszerezhető 15 pontból mindössze négyet gyűjtött be (ez 26.7 százalékos teljesítmény). Ha az előző nyolc meccsét nézzük, akkor is majdnem ilyen szerény mutatót látunk: 2–1–5-ös mérleg, 7 pont a 24-ből, ami 29.17 százalékos teljesítmény. Kész csoda, hogy még mindig van esélye a harmadik helyre az MTK-nak...

♦Hat tétmérkőzésből – ezen belül négy bajnokiból – álló veretlen szériája ért véget a DVSC-nek a múlt héten, amikor hazai pályán 3–2-re kikapott a Ferencvárostól. Ezzel eldőlt, hogy a Loki nem végezhet a dobogón ebben a kiírásban.

♦A tavaszi első forduló (KTE–DVSC 0–0) óta a Loki valamennyi bajnoki mérkőzésén esett legalább egy gól.

♦ Az előző két mérkőzését elvesztette az MTK. A bajnokság során ezen kívül még egyszer fordult elő, hogy egymás után két NB I-es meccsen kikaptak a kék-fehérek: április közepén előbb otthon a Haladástól, majd idegenben a Siófoktól szenvedtek vereséget.

♦10–2–2 az MTK hazai mérlege, ezzel a harmadik helyen áll a pályaválasztóként lejátszott meccsek alapján összeállított táblázaton. Még egy helyet előbbre is léphet, a két ponttal előtte álló Debrecen ugyanis már nem játszik otthon – az utolsó fordulóban éppen az MTK-hoz látogat, és megvédheti második pozícióját a hazai fellépések tabelláján.

♦ Legutóbbi két hazai meccsüket megnyerték a kék-fehérek, s még gólt sem kaptak (2–0 a DVTK és 1–0 a Paks ellen). Otthon 264 perce érintetlen az MTK kapuja, eddig utoljára a szombathelyi Radó András szerzett gólt vendégként a Hidegkuti Nándor Stadionban.

♦A Debrecen haloványabb szereplésének egyik oka a gyenge idegenbeli mérleg. A Loki vendégként csupán három bajnokit nyert meg, négyszer ikszelt, hétszer kikapott. Csak a DVTK, a Lombard Pápa, a Siófok és az Egri FC szerzett látogatóként kevesebb pontot, mint Kondás Elemér együttese.

♦Bár összességében rosszul szerepelt vendégként a Debrecen, a legutóbbi két idegenbeli bajnokiján nem kapott ki: Diósgyőrben 3–3-at játszott, majd Pakson 2–1-re nyert.

♦Az MTK 183 perce nem szerzett gólt, a csapatból legutóbb Pölöskei Zsolt talált be az ellenfél kapujába: a Paks ellen, a 87. percben.

♦Előző öt bajnokiján mindig szerzett gólt a DVSC, sőt nem is egyet, hanem mind az öt alkalommal legalább kettőt. Legutóbb április 21-én, a Haladás otthonában nem sikerült gólt összehoznia a Debrecennek.

♦Ha az MTK nem kap ki szombaton a DVSC-től, a Loki előtt zárja a bajnokságot. Ilyenre legutóbb a 2007–2008-as kiírásban volt példa, akkor a kék-fehérek éppen a Debrecent két ponttal megelőzve lettek bajnokok, míg a hajdúságiaknak az ezüstérem jutott.

♦Adamo Coulibaly másodszor lehet gólkirály az NB I-ben. A Loki csatára 18 találattal vezeti a listát, hárommal megelőzve a ferencvárosi Böde Dánielt (15) és öttel az újpesti Kabát Pétert (13). Utóbbi a sérülése miatt nem lép pályára az utolsó fordulóban. A francia támadó duplázhat, hiszen az előző szezonban is ő lett a gólkirály – 20 találattal.

♦Ősszel az MTK 2–0-ra győzött Debrecenben, hazai pályán viszont 2007 augusztusa óta nem tudta legyőzni bajnokin a Lokit. Azóta három NB I-es meccset játszottak egymással a Hungária körúton, az eredmények időrendben: 0–1, 2–3, 0–0.

VIDEOTON–PÉCS

♦ Legutóbbi hat mérkőzésén nem játszott döntetlent a Videoton: ötször győzött, egyszer kikapott (Debrecenben), és ebben a periódusban csak a Bp. Honvéd szerzett nála több pontot – azaz a kispestiek után a fehérváriak alkotják a második legjobb formában lévő csapatot.

♦A Pécs sem mostanában játszott döntetlent, hanem legutóbb 2012. november 17-én – éppen a Vidi ellen. Azóta a PMFC és a Videoton valamennyi mérkőzésén esett gól.

♦A Videoton 2013-ban az összes bajnoki mérkőzésén betalált. A fehérváriak legutóbb 2012. november 25-én, a Lombard otthonában nem vették be az ellenfél kapuját, azóta sorozatban 13 NB I-es meccsen voltak eredményesek.

♦A pécsiek nincsenek jó formában, az előző hat meccsükből csak kettőt nyertek meg (DVTK, Eger), négyet pedig elveszítettek. Ráadásul a négy vesztes mérkőzésükből hármon nem értek el gólt (Honvéd 0–3, Haladás 0–2, Siófok 0–1).

♦Odahaza immár hét bajnoki meccsen veretlen a Videoton, ebből hatszor győzött, míg az Újpesttel ikszelt (1–1). Utóbbi négy otthoni mérkőzését megnyerte. Ennek ellenére a hazai tabellán csak a 6. helyen áll 8–3–3-as mérleggel.

♦A Győr az egyetlen vidéki csapat, amely ebben a szezonban győzni tudott a Videoton otthonában, az ETO-n kívül a Honvédtól és a Ferencvárostól kapott ki Fehérváron a Vidi.

♦A PMFC idegenben jobban szerepel, mint otthon. Hazai pályán csak 15 pontot gyűjtött, vendégként viszont 19-et. Látogatóként 5–4–5 a mérlege, ezzel a 6. helyen áll a vonatkozó tabellán.

♦Vereség, győzelem, vereség, győzelem, vereség – ez a Pécs sormintája az előző öt idegenbeli bajnokiján. Ha a széria folytatódik, akkor szombaton ünnepelhetnek a piros-feketék...

♦A PMFC legutóbb 2007 februárjában múlta felül a Videotont. Azóta hat tétmeccset játszottak egymás ellen (NB I, Ligakupa), és ötször a Vidi győzött, egy mérkőzés meg iksz lett.

DVTK–LOMBARD PÁPA

♦Tavaly a hetedik helyen végzett a DVTK, míg az idén legjobb esetben is csak 9. lehet: egyedül a jelenleg eggyel előtte álló Újpestet előzheti meg. A legrosszabb forgatókönyv pedig az, ha a 13. pozícióba esik vissza. Ez akkor valósulhat meg, ha kikap a Pápától, a mögötte állók közül a Paks és a Pécs győz, a Kaposvár pedig pontot szerez a Fradi ellen – Győrben.

♦Előző nyolc mérkőzéséből mindössze egyet nyert meg a DVTK (a KTE ellenit), háromszor ikszelt, négyszer kikapott, tehát hat pontot szerzett. A Lombard mérlege csak egy hajszálnyival jobb: nyolc meccsen két győzelem, egy döntetlen, öt vereség, azaz hét szerzett pont.

♦Bár az utóbbi időszakban nem szerepel fényesen a diósgyőri csapat, odahaza mindig jó legalább a döntetlenre. A DVTK pályaválasztóként 2012. október 27. (Kaposvár 0–1) óta veretlen, az utóbbi hét hazai bajnokijából hármat megnyert, négy iksz lett.

♦A Pápa idegenbeli szereplése tragikusan gyenge: tíz mérkőzés óta nyeretlen, az előző hét idegenbeli bajnokiját elvesztette! Vendégként legutóbb 2012 októberében (az Eger ideiglenes otthonában, Debrecenben) szerzett pontot.

♦A Lombard egymást követő hat, vendégségben lejátszott mérkőzésén nem szerzett gólt. Ez a rossz sorozat tört meg két hete, Szombathelyen – más kérdés, hogy ott is kikapott 2–1-re. 617 perces idegenbeli gólcsendet tört meg egyébként a pápai csapat.

♦A DVTK a hazai tabellán – 8–4–2-es mérleggel – az 5. helyen áll, míg a Lombard az idegenbeli táblázaton – 1–3–10-es mutatóval – a 14., csak a Siófok és az Eger van mögötte.

♦Ebben a szezonban a Diósgyőrt odahaza csak az ETO és a Rákóczi győzte le, míg a Pápa idegenben csupán Kecskeméten tudott nyerni.

♦A DVTK 2009 óta veretlen a Pápa ellen. Diósgyőrben legutóbb 2006 májusában jegyezhettünk fel Lombard-győzelmet, akkor Szabó II Zoltán góljával nyertek 1–0-ra a pápaiak. Arról a mérkőzésről már csak Szűcs Lajos maradt meg „hírmondónak". A találkozó érdekessége, hogy a szünetben a diósgyőri stadionban kialudtak a reflektorok, és 53 percet kellett várni, mire folytatni lehetett a meccset...

SIÓFOK–ÚJPEST

♦A Siófok számára „élet-halál”kérdése az Újpest elleni mérkőzés. Ha nem nyer, kiesik az NB I-ből. Győzelme esetén akkor marad bent, ha Diósgyőrben a Pápának nem sikerül három pontot szereznie. Ha a Lombard ikszel és a Siófok nyer, pontazonosság lesz a két csapat között, és több győzelmével a Balaton-partiak végeznek előrébb, tehát bent maradnak.

♦Az Újpest három hazai veresége után kénytelen volt lemondani arról a tervéről, hogy az első hatban végez. Siófoki győzelme és az előtte álló KTE veresége esetén megelőzheti a másik lila-fehér együttest, s a 8. helyen – tehát a tabella első felében – zárhat. A számára legrosszabb forgatókönyv szerint a 11. pozícióba is visszaeshet, de az már biztos, hogy a Paks előtt végez, tehát 11.-nél rosszabb nem lehet. A mumusuknak számító paksiakat legutóbb a 2009–2010-es szezonban előzték meg a lilák.

♦ Legutóbbi hét bajnokijából ötöt megnyert a Siófok, és ezeken a meccseken több pontot szerzett (15-öt), mint az azt megelőző 22 mérkőzésén (10 pont).

♦Az Újpest igen rossz formában van, az előző négy mérkőzéséből csupán egyet nyert meg (az Eger ellenit), háromszor kikapott, ráadásul mind a háromszor hazai pályán veszített.

♦A Videoton elleni 6–0-s zakó óta a Siófok mindegyik bajnokiján (sorozatban kilencszer) szerzett gólt.

♦Az Újpest a Lombard Pápa ellen őrizte meg legutóbb kapott gól nélkül a kapuját. Azóta mind az öt bajnokiján legalább egyszer kapitulált a védelme.

♦Amilyen rosszul kezdett odahaza a Siófok (sorozatban négy vereség), olyan jól szerepel az utóbbi időben. Pályaválasztóként hét bajnoki meccs óta veretlen – hatszor nyert, egyszer ikszelt –, az előző négy hazai fellépésén győzött (Diósgyőr 3–0, MTK 2–1, Kaposvár 2–1, Pécs 1–0).

♦Otthoni mérlegét 6–2–6-ra javította fel a Siófok, így a hazai tabellán fellépett a 13. helyre, maga mögött hagyva az Egert, a Paksot és a PMFC-t

♦Bár az előző két idegenbeli meccsét megnyerte az Újpest (sőt az utóbbi négy idegenbeli fellépéséből háromszor győzött), a „vendégtabellán”csupán a 9. helyen áll 4–4–6-os mutatóval.

♦A fővárosi csapatok közül a Honvédtól kikapott (0–1), a Ferencvárossal ikszelt (0–0), míg az MTK-t megverte (2–1) a Siófok odahaza.

♦A két együttes 1985. szeptember 21-én, Siófokon játszotta az egymás elleni első mérkőzését, és az élvonalban akkor újonc Balaton-partiak 1–0-ra győztek.

♦A Siófok és az Újpest bajnokin eddig 43-szor találkozott egymással, a lila-fehérek 17-szer nyertek, a siófokiak 15-ször, 11 meccs pedig döntetlen lett. A gólkülönbség 59–47 az Újpest javára.

♦Az őszi szezonban a Szusza Ferenc Stadionban 4–2-re az Újpest győzött, míg a legutóbbi siófoki találkozójuk (2011. július 30.) 2–0-s hazai sikert hozott.

♦Ebben a szezonban kétszer szerzett négy gólt bajnokin az Újpest, a Siófok és a PMFC ellen győzött 4–2-re.


NB I, 30. FORDULÓ – PROGRAM, JÁTÉKVEZETŐK
Időpont Mérkőzés Játékvezető
Május 31., péntek
17.00 MVM Paks–Kecskeméti TE-Phoenix Mecano
Solymosi Péter
19.00Ferencváros–Kaposvári Rákóczi (Tv: Duna Televízió)Szabó Zsolt
Június 1., szombat
14.00
Egri FC–Győri ETO FC (Tv: M1) Szőts Gergely
16.00
Szombathelyi Haladás–Budapest Honvéd (Tv: Sport1) Fábián Mihály
16.00
MTK Budapest–Debreceni VSC-Teva (Tv: SportM) Szilasi Szabolcs
18.30
Videoton FC–Pécsi MFC (Tv: SportM)
Németh Ádám
Június 2., vasárnap
16.30
Siófok–Újpest FC (Tv: M1)
Farkas Ádám
16.30
Diósgyőri VTK–Lombard Pápa (Tv: Sport1)
Andó-Szabó Sándor
TABELLA GÓLLÖVŐLISTA, JÁTÉKOSSTATISZTIKÁKMENETREND EREDMÉNYEK
AZ ÁLLÁS
1. Győri ETO FC 29 18 7 4 54–31 +23 61
2. Videoton FC 29 16 6 7 51–22 +29 54
3. Budapest Honvéd 29 15 6 8 49–35 +14 51
4. MTK Budapest 29 14 6 9 40–29 +11 48
5. Ferencváros 29 13 9 7 49–34 +15 48
6. Debreceni VSC-Teva 29 14 4 11 46–33 +13 46
7. Haladás 29 11 10 8 35–26 +9 43
8. KTE-Phoenix Mecano 29 11 8 10 41–42 –1 41
9. Újpest FC 29 10 8 11 39–42 –3 38
10. Diósgyőri VTK 29 9 10 10 30–38 –8 37
11. Kaposvári Rákóczi 29 10 6 13 33–36 –3 36
12. MVM Paks 29 8 11 10 40–37 +3 35
13. Pécsi MFC 29 9 7 13 31–43 –12 34
14. Lombard Pápa FC 29 7 6 16 25–45 –20 27
15. Siófok 29 7 4 18 31–60 –29 25
16. Egri FC 29 3 6 20 23–64 –41 15
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik