Honvéd: morgolódnak a játékosok, Irakban kell edzőtáborozniuk

Vágólapra másolva!
2012.01.12. 09:21
Címkék
A Bp. Honvéd labdarúgócsapata nem az ilyenkor népszerű Ciprusra vagy Törökországba utazik edzőtáborba, hanem Irakba. A kispestiek február 6. és 16. között élvezhetik az ázsiai ország vendégszeretetét.

Noha az amerikai hadsereg utolsó katonái már karácsony előtt kivonultak az országból, a legizgalmasabb kérdés, hogy mi a helyzet a biztonsággal a több mint nyolc évig tartó háborút és katonai akciókat követően.

Morgolódnak is a Honvéd játékosok, mondván, senki sem szeretne szembenézni egy gépfegyverrel, csakhogy a klub vezetői már eldöntötték, hogy a csapat utazik. Az ok egyszerű, a kispestiek ingyen élvezhetik az irakiak vendégszeretetét, a helyiek csupán egy-két felkészülési meccset kérnek cserébe az együttestől.

„Ha félni nem is kell, azért Iraknak vannak olyan részei, ahol még nem garantálnám a Honvéd biztonságát – mondta a Nemzeti Sport érdeklődésére Emir Hamavandi, az iraki labdarúgás újjáépítéséért felelős szakember. – Bagdadban egyre jobb a közbiztonság, de vidéken még előfordulhatnak robbantások. A labdarúgás viszont rengeteget fejlődött az elmúlt időszakban. Öt-tízezer néző mindig van a meccseken, a klubok anyagi helyzete is rendben van. Az iraki labdarúgás nyitott, ha jól szerepel kint a Honvéd, szoros kapcsolatokat is kiépíthet.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik