A Rába ETO 6–3-as sikerrel kezdett

Vágólapra másolva!
2010.08.16. 20:46
null
Neris (fehérben) három góllal járult hozzá az ETO sikeréhez (fotó: Korponai Tamás – archív)
A Rába ETO 6–3-ra legyőzte a győri Magvassy Mihály Sportcsarnokban a svájci Croatia Appenzelt a legrangosabb európai kupasorozat, az UEFA Futsal-kupa selejtezőjében. A hazaiak a szünetben már 5–1-re vezettek, a második játékrészben kiengedtek, de győzelmük így is egyértelmű volt és megérdemelt.

 

Hétfőn az UEFA Futsal-kupában, azaz a futsalosok Bajnokok Ligájában mutatkozott be tétmérkőzésen az újdonsült magyar bajnokcsapat és az elmúlt napokban Rába ETO-vá keresztelt együttes nyáron érkezett spanyol vezetőedzője, Paco Araujo.

A korábban játékosként a Barcelonát is megjárt szakember az első játékrészben nem lehetett elégedetlen a látottakkal, hiszen a selejtező előzetesen legerősebbnek vélt ellenfele ellen pillanatok alatt megnyugtató előnyt szerzett a hazai csapat.

Már a 2. percben gólt ünnepelhetett az ETO-tábor, Lódi Tamás passza után Madarász János helyezett az üres kapuba. Hat perccel később ismét mintaszerű akció, szép háromszögelés után Dróth Zoltán növelte az előnyt.

Egy perccel később Ion Al-Ioani szerzett labdát, majd gyönyörű emeléssel a befejezést is magára vállalta: 3–0! Még ugyanebben a minutumban Willian Neris célba találó lapos lövéssel avanzsálta gálamérkőzésre emlékeztetővé a hangulatot.

Ráadásul a nehéz helyzetekben Balázs Zoltán is résen volt, a 13. percben bravúrral védte a svájciak – bár esetükben helytállóbb lehet a horvátok megnevezés – ziccerét, az ellentámadásból pedig Neris növelte ötösre az előnyt.

A 17. percben ugyan szépített a vendégcsapat, de megnyugtató volt a kisalföldi előny (5–1), Neris második félidő elején szerzett harmadik gólja után már azt hihettük, eldőlt a találkozó, de egy percen belül szerzett két góllal életben tartotta reményeit a Croatia (6–3).

A hajrában Mato Sego a második 10 méteres büntetőt már nem tudta értékesíteni, sőt újabbat is kihagytak a vendégek, Dróthék pedig ziccert rontottak, így nem változott az eredmény. A Rába ETO 6–3-as győzelemmel kezdett az UEFA Futsal-kupában, kedden a spanyol másodosztályban edződő andorrai bajnok következik.

UEFA FUTSAL-KUPA
1. FORDULÓ
RÁBA ETO FC-GYŐR–MNK CROATIA ’97 APPENZELL (svájci) 6–3 (5–1)
Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok, 800 néző
RÁBA ETO: Balázs – Gyurcsányi, Lódi, Madarász, Amrani. Cs: Neris, Al-Ioani, Harnisch, Dróth, Peczár. Edző: Paco Araujo
Gólszerzők: Madarász (2.), Dróth (8.), Al-Ioani (9.), Neris (10., 13., 26.), ill. Radusin (17.), Gulan (30.), Sego (31.)
Paco Araujo: – Az első öt perc után úgy gondoltam, könnyebb lesz ez a mérkőzés, de aztán nagyon sok lehetőséget hagytunk kihasználatlanul. Fordulás után a vendégek rendületlenül harcoltak, és az utolsó percig sem adták fel, mi viszont gyengébb játékrészt produkáltunk.
A másik mérkőzésen: Helvecia London (angol)–Encamp (andorrai) 4–2 (1–1)
A négy csapat körmérkőzést játszik, az első helyezett jut tovább a következő fordulóba.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik