Garami József 626. NB I-es meccsére készül a Fehérvár ellen

Vágólapra másolva!
2008.09.19. 13:36
Péntek este hét órától kezdetét veszi a Soproni Liga 8. fordulója. A tabellán kilencedik helyen álló Fehérvár a címvédő, jelenleg ötödik MTK-t fogadja. Garami Józsefnek, a vendégek szakvezetőjének ez lesz a 626. NB I-es mérkőzése, míg Varga István, a Fehérvár vezetőedzője első hazai győzelmére készül.
Garami József (a kép jobb szélén) 626. NB I-es meccsére készül
Fotó: Szabó Miklós (NS-archív)
Garami József (a kép jobb szélén) 626. NB I-es meccsére készül
Garami József (a kép jobb szélén) 626. NB I-es meccsére készül
Fotó: Szabó Miklós (NS-archív)
Garami József (a kép jobb szélén) 626. NB I-es meccsére készül

FANZONE TIPPJÁTÉK


A Fanzone és a Nemzeti Sport közös tippjátékában a hazai NB I és öt kiemelt európai labdarúgó bajnokság mérkőzéseinek, valamint a Bajnokok Ligája összecsapásainak megtippelésével bebizonyíthatja, hogy otthonosan mozog a foci világában. Mutassa meg Ön is, hogy mennyire ért a labdarúgáshoz!
Péntek este megkezdődik a Soproni Liga 8. fordulója. A tabellán kilencedik helyen álló Fehérvár a címvédő, jelenleg ötödik MTK-t fogadja. Garami Józsefnek, a vendégek szakvezetőjének ez lesz a 626. NB I-es mérkőzése.

Bármi is lesz a pénteki mérkőzés végeredménye, Garami József, az MTK szakmai igazgatója mindenképpen ünnepelhet. A szakember 626. élvonalbeli mérkőzésén ül majd a kispadon, ezzel megdönti a legendás edző, Lakat Károly eddigi 625-ös rekordját.

A kék-fehérek szakvezetője 1985 tavaszán irányított először NB I-es csapatot, első mérkőzésén a kiesés elől menekülő Pécsi MSC 1–1-es döntetlent játszott a Ferencvárossal.

Garami József megmentette a baranyaiakat, hiszen az együttes a hátralévő hét találkozóján csak egyszer kapott ki.

A mesteredző pályafutása során dolgozott még Újpesten, Győrött és a Ferencvárosnál, míg az MTK-val – két bajnoki cím mellett – két Magyar Kupát nyert (ez utóbbi sorozatban a Ferencvárossal is duplázott, de pécsi edzőként is sikeres volt egyszer a szériában).

Az aranyérmeken kívül öt második és három harmadik helyet szerzett. Eddigi 625 meccsén 307 győzelem és 160 döntetlen mellett 158 vereséget számlálnak csapatai, amelyek 985 gólt szereztek és 633-at kaptak, és összesen 1003 pontot gyűjtöttek.

Az MTK ebben a szezonban egyelőre nem olyan sikeres, mint amilyen sikeres Garami József edzői karrierje, hiszen a kék-fehérek három győzelem mellett két vereséget és két döntetlent mutatnak fel.

Ráadásul a fővárosiak nem számíthatnak könnyű meccsre a Fehérvár ellen sem, hiszen mióta Varga István irányítja a csapatot (az 5. forduló óta), még nem kapott ki az együttes, bár hazai pályán még nem is győzött.

A REAC és a Honvéd ellen idegenben nyert 2–1-re a Fehérvár, míg a Kaposvár ellen otthon játszott 1–1-es döntetlent.

A 19 órakor kezdődő Fehérvár–MTK meccsen tehát Varga István az első szezonbeli hazai győzelméért (Disztl Lászlóval egyszer már nyert otthon a csapat), míg Garami József az emlékezetes rekordért küldheti pályára tanítványait.

SOPRONI LIGA

8. FORDULÓ
Fehérvár–MTK Székesfehérvár, péntek 19 óra
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik