Loeb-Solberg csata a Szardínia-ralin?

BOZSIK PÉTERBOZSIK PÉTER
Vágólapra másolva!
2005.04.28. 22:46
Címkék
Tavaly változott a helyszín és a talajtípus, az idén pedig az időpont. Egy évvel ezelőtt a San Remó-i aszfaltos szerpentinekről Szardíniára került át az olasz vb-futam, ám hiába szokták meg a pilóták a pályákat, nem lehetnek biztosak a dolgukban, hiszen akkor októberben tartották a versenyt, most április végén.
A köves, homokos gyorsasági szakaszokon a talaj sokszor puha és mély, így egy esetleges esőzés sártengerré változtathatja azt. A pilóták szerencséjére, az előrejelzés napos hétvégét és 20-24 fokos hőmérsékletet jósol. A viadal befutója Porto Cervóban lesz, a napi szakaszok kiindulópontja pedig Olbia. A verseny bővelkedik látványos szakaszokban, hiszen a sziget északi részén fekvő tengerparti utakon egymást váltják a közepes és gyors kanyarok.

Az idén eddig két pilóta büszkélkedhet futamgyőzelemmel, Sebastien Loeb keretbe foglalta Petter Solberg két sikerét. Ha a francia világbajnok Citroenje megfelelően működik, akkor nehéz megszorítani, ezt bebizonyította már az idén. Svédországban motorgondok miatt esett ki, Mexikóban a felfüggesztés ment tönkre, emiatt végzett a negyedik helyen. Amikor hibátlan volt a gall együttműködés (francia pilóta francia autóval), akkor bizony nem volt megállás.

Loebre még mindig sokan mondják, hogy elsősorban aszfalton érzi otthon magát, de Új-Zélandon bizonyította, hogy a murva sem idegen a számára. Ám legnagyobb kihívója, a norvég Solberg is joggal bizakodhat, mivel tavaly ő nyerte meg ezt a viadalt. Beleszólhat még a dobogós helyezések sorsába a Peugeot-t kormányzó finn Grönholm, valamint márkatársa, az észt Märtin.
A verseny ma 6 gyorsasági szakasszal kezdődik.

Szardínia-rali, a vb 5. futama, Olbia
A program. Össztáv: 1192.28 km (ebből a gyorsasági szakaszok hossza: 350 km). Péntek: 6 gyorsasági szakasz (139.70 km). Szombat: 5 (144.01).Vasárnap: 6 (66.32)
A vb állása 4 futam után. Pilóták: 1. Petter Solberg (norvég, Subaru Impreza WRC) 26 pont, 2. Loeb (francia, Citroen Xsara WRC) 25, 3. Märtin (észt, Peugeot 307 WRC) 23, 4. Gardemeister (finn, Ford Focus WRC) és Grönholm (finn, Peugeot 307 WRC) 20-20, 6. Rovanperä (finn, Mitsubishi Lancer WRC) 11, 7. Panizzi (francia, Mitsubishi Lancer WRC) 7, 8. Duval (belga, Citroen Xsara WRC) 5. Gyártók: 1. Peugeot 43, 2. Citroen 31, 3. Subaru 28, 4. Ford 26, 5. Mitsubishi 24, 6. Skoda 4

Szavazás

Ki lesz a 2005-ös rali-vb győztese?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik