Csak terv volt a török túra

J. P., S. T. J.J. P., S. T. J.
Vágólapra másolva!
2005.02.14. 22:51
Címkék
Ami tény: elmarad a Békéscsaba törökországi edzőtáborozása. Egyes hírek arról szóltak - s a múlt héten Dajka László vezetőedző is erről beszélt a lapunknak nyilatkozva -, hogy mától készülhetne az Előre FC Antalyában a tavaszi folytatásra. Mostanra azonban egyértelművé vált, hogy a lilák maradnak a saját otthonukban. Igaz, Kerekes I. Györgyné ügyvezető szerint nem volt biztos a túra, csupán lehetőségként merült fel a törökországi felkészülés.
„Szakmailag hasznos lett volna, ha jó körülmények között gyakorolhatunk. De az ilyen utaknak akkor van értelmük, amikor tiszták a fejek. A játékosaim becsülettel edzenek, ám kitölti a gondolataikat, mikor jutnak már a pénzükhöz.” (Dajka László, a Békéscsaba vezetôedzôje)
„Szakmailag hasznos lett volna, ha jó körülmények között gyakorolhatunk. De az ilyen utaknak akkor van értelmük, amikor tiszták a fejek. A játékosaim becsülettel edzenek, ám kitölti a gondolataikat, mikor jutnak már a pénzükhöz.” (Dajka László, a Békéscsaba vezetôedzôje)
"Semmiféle megrendelőt nem írtam alá a táborozáshoz, ügyvezetőként azért tudnom kellene róla, ha ilyen papírok készültek volna" - tette hozzá Kerekes I. Györgyné.
Csöppet sem meglepő persze, ha manapság Békéscsabán nem a külföldi felkészülés az első számú téma, hiszen a csapatot működtető Előre FC Kft. - ahogy arról a lila-fehérek csapatkapitánya, Balog Zsolt lapunk vasárnapi számában beszélt - immár a labdarúgók négy hónapnyi járadóságával adós. A társaság tulajdonosai többször ígéretet tettek a tartozások rendezésére, a fizetésre azonban ez idáig nem került sor. Így aztán az lett volna a kisebb fajta csoda, ha éppen a török túrára futná a kasszából.
Az utalásnak egyelőre nincs konkrét időpontja, a vezetőedző úgy tudja, hogy a héten kellene megérkeznie a pénznek a labdarúgók számlájára. Az ügyvezető asszony is diplomatikusan fogalmazott e téma kapcsán. Mint mondotta, hétfőn is beszélt a főtulajdonossal, Darko Canadiccsal, aki megerősítette: azon dolgozik, hogy mielőbb rendezhesse az anyagiakat. Kérdés azonban, meddig tart a játékosok türelme. A szombati, Gyulával vívott edzőmeccs előtt mindenesetre egy "Köszönjük mindenkinek, aki idáig juttatott" feliratú, fekete transzparenst felmutatva igyekeztek felhívni a figyelmet a kialakult helyzetre. Nem kétséges, ők azt szeretnék megkapni, amit a szerződésük garantál. S ha betelik a pohár, természetesen jogukban áll a ligához fordulni. A már említett vasárnapi cikkünkben Balog Zsolt jelezte is: többen jogászi segítséget kértek a feljelentés megfogalmazásához; más kérdés, hogy néhány labdarúgónak már az is problémát jelent, hogy az eljárás megindításához szükséges 250 ezer forintot összeszedje. Az ügyvezető asszony mégis reméli: sikerül együtt tartaniuk a keretet.
S annak ellenére is, hogy a romániai sajtó már tényként közli: az Előre FC őszi házi gólkirálya, Valentin Miculescu napokon belül aláír a román élvonalban szereplő Apulum Alba Iuliához. Kerekes I. Györgyné nem tud arról, hogy a román támadó csomagolna. Legutóbb a múlt szombaton beszélt a légióssal, aki azt mondta neki, ha egyenesbe jönnek a dolgok, akkor Békéscsabán szeretné folytatni a pályafutását.

A következő napok főszereplője Darko Canadic lesz. Márcsak azért is, mert a békéscsabai önkormányzatban többségben lévő szocialisták helyi szervezetének azon felvetéséről, hogy a város egy euróért vásárolja meg a futball-kft.-t a tulajdonosoktól - már amennyiben a témát napirendre veszik - Benkóné Dudás Piroska, a sportbizottság elnöke szerint hivatalosan majd csak a február 24-ei közgyűlésen tárgyalhatnak a képviselők. Addig tehát a bosnyák-horvát főtulajdonos ha akarná sem tudná átadni az önkormányzatnak a futballcéget.
Sem egy euróért, sem az általa kért 43 millió forintért…

Szavazás

Minek köszönheti a Debrecen bajnoki címét?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik