Ingyen igazolt szerb válogatott

LIPCSEI ÁRPÁD, MONCZ ATTILALIPCSEI ÁRPÁD, MONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2005.01.23. 22:31
Címkék
Noha a négynapos próbajátékon kedvező benyomást tevő Miljan Mrdakovics szombaton összepakolt, s hazatért, nem maradt újabb szerb támadó nélkül a DVSC-MegaForce: a bajnokságban az FTC mögött álló debreceniek négy és fél éves szerződést kötöttek (stílszerűen szombat este) a Miljan Mrdakovicshoz hasonlóan az OFK Beograd kötelékébe tartozó Milos Kolakoviccsal. Elmondható: ezen a télen így - papíron - a Loki erősített eddig a legjobban.
A belgrádi születésű 30 éves csatár karrierje az FK Vozdovacból indult, ám a következő állomás kétség kívül beszédesebb: minden - második - szerb kissrác álma, a Crvena zvezda szerezte meg. Visszalépés vagy sem, a csatárt 1995 és 2001 között a német bajnokság harmadik vonalában "őshonos" Eintracht Braunschweig profijaként tartották nyilván (így legalább többé-kevésbé kimaradt a délszláv őrületből), habár ezen perióduson belül egy idényre az Arminia Bielefeldben is megfordult - kölcsönjátékosként. 2001-re datálandó hazatérését követően az OFK Beogradhoz szegődött, s a 2002-2003-as szezonban a fentebb említett Miljan Mrdakoviccsal igencsak hatékony párost alkottak: a fővárosiak 57 bajnoki góljából 27-et jegyeztek, ebből Milos Kolakovics hetet, aki akárcsak a Loki korábban igazolt szerb játékosa, Igor Bogdanovics, magára húzhatta hazája nemzeti együttesének mezét is: 2004-ben Észak-Írország, Szlovákia és Japán ellen kapott lehetőséget a szerb-montenegrói válogatottban. További párhuzam a két támadó pályafutása során: mindketten próbajáték nélkül kaptak szerződést a hajdúságiaktól.

Gólokat és szép cseleket vár a tulajdonos és a debreceni publikum a szerb-montenegrói válogatott Milos Kolakovicstól
Gólokat és szép cseleket vár a tulajdonos és a debreceni publikum a szerb-montenegrói válogatott Milos Kolakovicstól
Gólokat és szép cseleket vár a tulajdonos és a debreceni publikum a szerb-montenegrói válogatott Milos Kolakovicstól
"Bő egy hete hívott fel a menedzserem a DVSC ajánlatával a tarsolyában - mondta lapunk megkeresésére Milos Kolakovics. - Végiggondoltam, mit is kínálnak a magyarok, szombaton leültem velük tárgyalni, s még aznap meg is állapodtunk. Sokat nem láttam sem a csapatból, sem a városból, de a hozzám eljutott hírek szerint mindkét szempontból jól döntöttem, amit persze megkönnyített, hogy három exjugoszláv játékosa már van az együttesnek. Igor Bogdanovicsot ismertem is a szerb ligából. Azzal viszont nem dicsekedtem volna, amit eddig a magyar bajnokságról tudtam, habár ma már tisztában vagyok a helyzettel: három pont a csapat hátránya az elsőhöz képest, s tizenöt meccsünk van, hogy ezt ledolgozzuk. Ha sikerül, először lesz első osztályú labdarúgó bajnokcsapata a városnak. Az elnök (Szima Gábor - a szerző) elmondta, a jelenlegi házi gólkirály kilenc találatnál tart - kevesebbel én sem érném be az idény végén. No, és az aranyéremmel…"
A klub vezetői Milos Kolakovics megszerzésével elvben lezártnak tekintik az átigazolási időszakot, ám a játékospiaci kereskedés február 15-ei berekesztéséig nem zárható ki új ember érkezése. Habár a támadó - némi huzavona végén - térítés nélkül, azaz grátisz lett a Loki labdarúgója, honi reputációja ezzel közel sincs arányban: Szerbiában az elismert játékosok egyikeként tartja nyilván a szaksajtó, amelynek képviselői technikailag képzett, erős, agresszív, gyors döntések meghozatalára képes futballistaként summáznak, kiemelve, hogy Milos Kolakovics nem csupán a befejezéshez, a helyzetek előkészítéséhez is ért. Ez utóbbi állítást támaszthatja alá a legutóbbi évad statisztikája, amely szerint a végül a negyedik helyre befutó OFK-ban 26 bajnoki összecsapáson hat gól és 13 gólpassz fűződött a nevéhez.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik