NB I B. Szolnoki MÁV–BKV Előre 3–2

GELEI JÓZSEFGELEI JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2003.05.10. 22:48
Címkék

GÓLSZERZÔ
Bene a 19. percben középről 12 méterről senkitől sem zavartatva a jobb sarokba gurított (0–1). Ruzics a 47. percben kétméteres lesen állva kapott labdát, és mivel a játékvezető nem sípolt, könnyedén a hálóba passzolt (0–2). Oláh az 58. percben, Lipták remek labdája után tíz méterről kilőtte a bal felső sarkot (1–2). Németh Gyula a 75. percben Pelles hajszálpontos keresztlabdáját a kapussal ütközve vágta a léc alá (2–2). Antal Gábor a 88. percben, Németh Gyula önzetlen visszagurítását követően tíz méterről az üres kapuba bombázott (3–2)

SÁRGA LAP
Kovács (felvágta Novákot) a 31., Lipták (visszahúzta Törököt) a 32., Bene (kezezésért) a 63., Varga (buktatta Novákot) a 70., Horváth (feltartotta Novákot) a 79. percben

KIÁLLÍTVA
Lipták a 72. percben

SZÖGLETARÁNY: 9:5 (3:2)

Rendkívül agresszívan kezdtek a vendégek, ennek ellenére amint kiszabadult a szorításból a házigazda, azonnal megszerezhette volna a vezetést, ám Balla Mihály lövését Fülöp Márton bravúrral hárította. Turján György nagy hibája kellett a fővárosiak vezető találatához, melyet ugyan azonnal kiegyenlíthetett volna Lipták Zoltán, de nagy helyzetben az ötös jobb oldali sarkáról nem találta el a kaput. A vendégek ellentámadásainak köszönhetően a villámgyors Mészáros Norbertnek rendre zavart okoztak a hazai védelem bal oldalán, és ha Ruzicsék egy kicsit higgadtabbak, növelhették volna előnyüket. Tovább csökkentek a hazaiak pontszerzési esélyei, mikor egy újabb kemény belépőt követően le kellett cserélni a rutinos Ballát, és helyére az újonc Mohamed Remili lépett pályára. Tóth Péter asszisztens magánszámával kezdődött a második félidő, "elalvását” pedig könyörtelenül kihasználta a BKV. A Tisza-partiak sokszorosan tartalékos csapata játékban nehezen tudta felvenni a versenyt a Dajka-legénységgel, de lelkesedésében magasan felülmúlta. Szépítő találatát Fülöp kapus még sokáig emlegetni fogja, hiszen Oláh Lóránt éles szögből akkora gólt rúgott a hosszú felső sarokba, hogy még a kezét sem tudta felemelni. Ment, hajtott a Szolnok, és még arra is volt ereje, hogy Lipták Zoltán kiállítása után –a 72. percben megkapta második sárga lapját a hazai középpályás, három perccel mintaszerű támadás végén egyenlítsen. Amire pedig senki sem számított, a tíz emberrel játszó MÁV kihasználva Fülöp Márton kapitális hibáját, még a győztes gólt is megszerezte. Ritkán látható nagy iramú, izgalmas mérkőzésen a tíz emberrel játszó Szolnok vesztett állásból is képes volt megfordítani a mérkőzést, ez pedig önmagáért beszél.

Mestermérleg
Tóth Dénes:
– Igazi csapatmunkával, fegyelmezetten, létszámhátrányunk ellenére megérdemelten fordítottunk.
Dajka László: – Óriási egyéni hibák miatt kétgólos előnyről is képesek voltunk elveszíteni egy, már megnyertnek tűnő mérkőzést.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik