Női kosár Euroliga: nagyot léphet a final four felé a Sopron

GYŐRI FERENCGYŐRI FERENC
Vágólapra másolva!
2022.03.08. 09:38
null
Czukor Dalma (jobbra) mellett Fegyverneky Zsófi a is bevethető állapotban van a franciák ellen (Fotó: Árvai Károly)
Czukor Dalma, a magyar bajnok Sopron Basket bedobója szerint ébresztőként hatott rájuk a miskolci kupadöntőben kapott pofon, és jó passzban várják a francia Montpellier-t.

 

Talán kijelenthetjük, hogy kiheverte a megrázkódtatást a Sopron Basket együttese, amely a Magyar Kupa miskolci döntőjében váratlan vereséget szenvedett a házigazda DVTK-tól – a pénteki bajnokin ugyanis hazai pályán 35 ponttal legyőzte a borsodi együttest. Szükség volt az önbizalom-növelő sikerre, hiszen kedden már a francia Montpellier jön a Novomatic Arénába, a tét pedig az Euroliga négyes döntőjébe jutás.

„A miskolci pofon ráébresztett minket, hogy tényleg mindig a maximumot kell nyújtanunk, minden percben összpontosítanunk kell és a meccsre koncentrálnunk – szögezte le Czukor Dalma, a magyar bajnoki címvédő 22 éves bedobója együttese hétfő esti edzését követően. – A PINKK elleni mérkőzés már fontos lépés volt, ám a DVTK elleni találkozón tudtuk valójában bizonyítani, kik is vagyunk, milyen együttes is a Sopron. Megnéztük, megbeszéltük és kijavítottuk a kupadöntő hibáit, persze fájó volt visszanézni... Úgy érzem, ismét jó passzban vagyunk!”

A bedobó bízik benne, több hullámvölgy már nem akadályozza őket céljaik elérésében. Ő is nehéz időszakot tud a háta mögött: hónapokat hagyott ki sérülés miatt, a lábfejcsontja tört el, s a tervezett hat hétnél is tovább tartott, amíg összeforrt a csont. De inkább türelmesen vártak, hogy elkerüljék a műtétet. Szerencsére a sérülése már a múlté, az utóbbi időszakban teljes erőbedobással edz. Nagyon jó volt látni, hogy Gáspár Dávid vezetőedző ismét teljes keretnek, vagyis 12 játékosnak vezényelhetett edzést, nyilvánvalóan ilyen feltételekkel sokkal könnyebb érdemi munkát végezni. Czukor Dalma szerint az Euroligában legutóbb Kurszkban, a bravúrral megnyert csoportmérkőzésen állt egyszerre rendelkezésre ennyi bevethető játékos, a bajnokságban viszont mostanában többször is támaszkodhatott erre a biztos alapra a szakmai stáb. Amelynek az Atomerőmű KSC Szekszárdot a nyolcasában kétszer is elpáholó együttes ellen kell sikerre vezetnie a zöld-sárgákat, akik vitathatatlanul a favoritjai a párharcnak. A helyzet nem lett volna ennyire egyértelmű, ha a cseh ZVVZ USK Praha az ellenfél, csakhogy az orosz Jekatyerinburgot és Kurszkot a nemzetközi szövetség kizárta az elitsorozatból, így a párosítás megváltozott.

„Nincs olyan érzés bennünk, hogy jobban örülnénk a Montpellier-nek, az Euroligában csupa erős csapat szerepel – jelentette ki a fiatal soproni kosaras. – A sajnálatos háború következtében most nyílttá vált a trófea elnyeréséért zajló küzdelem, újabb klubok jelentkeztek be a final fourba jutásra. A franciák nagyon jók támadásban, remek dobójátékosaik és centereik vannak, akikre oda kell figyelnünk, de ha a legjobbunkat hozzuk, sikerülhet felülmúlnunk őket. Az egyik legnagyobb hibánk az volt az elveszített miskolci meccsen, hogy túl sok támadólepattanót engedélyeztünk az ellenfélnek – ezen azóta is dolgozunk, a mérkőzéseinken igyekeztünk Euroliga-szintet hozni ebben a játékelemben. Nagyon jó lenne, ha már kedden megmutatnánk a riválisnak, kivel áll szemben, és értésére adnánk, hogy nincs esélye. Tudatosítanunk kell a franciákban, hogy nagyon szeretnénk a négyes döntőbe jutni, és ha lehet, két meccsen!”

NŐI KOSÁRLABDA EUROLIGA
NEGYEDDÖNTŐ , 1. MÉRKŐZÉSEK

17.00: Fenerbahce Safiport (török)–TTT Riga (lett)
18.00: ZVVZ USK Praha (cseh)–Beretta Famila Schio (olasz),
18.15: SOPRON BASKET–Basket Lattes Montpellier (francia) (Tv: M4 Sport)     
 Szerda, 20.30: Perfumerías Avenida Salamanca (spanyol)–Spar Girona (spanyol)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik