Lázban égtek a kosárlabda rajongói Debrecenben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.09. 23:33
Debrecen négy napig a 3x3 U18-as vb lázában égett. A rendezők, köztük a B33 TOUR szervezői is csodálatos helyszínt varázsoltak a Kossuth térre a Nagytemplom elé. (x)


A B33 TOUR abban a megtiszteltetésben részesült, hogy a debreceni állomás versenyeit a vb szombati és vasárnapi mérkőzései előtt rendezhették meg.
A B33 TOUR abban a megtiszteltetésben részesült, hogy a debreceni állomás versenyeit a vb szombati és vasárnapi mérkőzései előtt rendezhették meg.

Az alkalomhoz illően igen komoly mezőny gyűlt nem csak a férfi Elite, hanem az idén először kiírt női Queen kategóriában is. A férfiaknál a magyar 3x3-as válogatott keret tagjaiból alakult két csapat és a jelenlegi világranglista-vezető szerb együttes mellett cseh, azeri és ukrán csapat is indult a 12 résztvevős tornán. Ezt végül a papírformának megfelelően az arab szponzorok al-Vahda nevét viselő szerb alakulata nyerte meg a magyar Gladiátors, a cseh és a magyar válogatott előtt.

A Queen kategóriában, ha lehet, még erősebb volt a mezőny, hiszen kizárólag válogatottak indultak. A nyolccsapatos tornát végül a csehek nyerték meg a magyar, az ukrán és a holland nemzeti együttes előtt.

Vasárnap az egyetemistáké és az U18-as amatőr fiúké volt a terep. A Decathlon B33 egyetemi bajnokság döntőjébe nyolc fiú és nyolc lány csapat jutott be. Végül a szegediek örülhettek, mindkét nem versenyében diadalmaskodtak.

Hogy Debrecen ne maradjon siker nélkül, arról a junior fiúk gondoskodtak: a DEAC I nyerte meg a Teenager kategóriát.

A B33 TOUR döntője június 20-án lesz Zalaegerszegen, ahol elképesztően erős mezőny gyűlik össze. Az Elite kategória győzelme nem csak az 1000 eurós pénzdíjat jelenti, hanem a prágai World TOUR Masteren való indulási jogot is.

www.b33.hu

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik