Férfi kosár BL: ez lehet a Falco utolsó esélye

Vágólapra másolva!
2022.03.09. 07:40
null
A Falcónak győznie kell Tenerifében, újabb vereség után már számolgatnia is kár… (Fotók: a szerző felvételei)
A remek formában lévő és a 2. csoportkörben még hibátlan korábbi Bajnokok Ligája-győztes ellen lép szerdán parkettre a Benke Szilárdot nélkülöző szombathelyi együttes.


Szó szerint a télből a nyárba utazott a Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely együttese kedden, hogy aztán szerdán este a spanyol bajnokság egyik élcsapatával, a Lenovo Tenerifével játsszon a Bajnokok Ligája 2. csoportkörének 4. fordulójában. A hajnali 4 órás indulás előtt néhány perccel mínusz két fokban kötött sapkában lévő és kialvatlan játékosok másztak fel az őket Bécsig szállító buszra, Keller Ákos pedig még kesztyűt is húzott. A magyar válogatott csapatkapitánya kinézetre úgy tíz évet fiatalodott, miután levágatta dereka közepéig érő haját, amit úgy hat évig növesztett…

„Sok gond volt vele, ennyi – adott rövid magyarázatot a szokatlan változásra a center, aki aztán immár Tenerifén a csapatára váró összecsapásról már részletesebben beszélt a Nemzeti Sportnak. – Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy megnehezítsük a spanyolok dolgát, de tudjuk, nekünk a három vereséget követően már szinte csak matematikai esélyünk van továbbjutni a csoportból. Talán emiatt bővebb rotációval játszunk, s mivel feltehetően a spanyol bajnoki meccseik nehezebbek, mint a BL-találkozók, így talán nem pörögnek fel annyira majd szerdán. Ez lehet az egyik esélyünk, de ne feledjük, január végén Szombathelyre is nagyon lestrapáltan és fáradtan érkeztek, mégis hat ponttal nyerni tudtak. Az lehet a mi esélyünk, ha lenéznek minket és nekünk pedig összejön egy jó dobóforma. Hat nap alatt három mérkőzést játszunk, ezután jön hozzánk szombaton a Kecskemét de másnap már indulunk Strasbourgba. Reggel fél négykor keltünk, utaztunk tizenkét órát, felborult a bioritmusunk, ez okozhat azért némi problémát.”

Immár rövidre vágott hajjal készült a meccsre Keller Ákos
Immár rövidre vágott hajjal készült a meccsre Keller Ákos


A szombathelyiek, akik buszát az osztrák határon azért biztos ami „zicher” alapon megállították és bemondásra kérték a Covid-19 igazolásokat is, aztán Bécsből Madridba repültek, majd onnan egy újabb három órás út végén Tenerifén leszálltak, ahol már majd 20 fok és ragyogó napsütés közepette érkeztek meg a pazar belvárosi hotelbe.

„A talpsérüléséből felépülőben lévő Benke Szilárd nem tartott velünk, nem kockáztattuk meg, hogy utazzon, de jól van és szépen gyógyul” – mondta még Bécsben Milos Konakov, a Falco szerb edzője, aki aztán hozzátette, az eddigi három vereség következtében nincsenek abban a helyzetben, hogy egyik fontos, de nem száz százalékos állapotban lévő játékosuk szerepeltetésével rizikót vállaljanak. Perl Zoltán viszont a többiekkel tartott, s elárulta, ő már egy spanyol bajnoki miatt járt a meseszép városban még 2018-ban, amikor az Estudiantes légiósa volt. Arra nem emlékezett, hogy nyertek-e (nem), de arra igen, hogy Tenerife csodálatos. A Kanári-szigetek legnagyobb városának, amely az Atlanti óceán északkeleti részén található, férficsapata legutóbbi nyolc meccséből hetet megnyert, s veretlenül vezeti az L-csoportot a BL-ben, míg az ACB-ligában a hatodik helyen áll, de mindössze egy vereséggel szenvedett el többet, mint a jelenleg harmadik Baskonia. A sok fogásból álló és tipikusan mediterrán ebéd után a játékosok a belvárosi szálloda közvetlen közelében található egyik kávézóban élvezték ki az otthoni mínuszok után rendkívül kellemes napsütést, majd este a meccs színhelyén edzettek. Az impozáns, hatalmas csarnokban aztán egy lazább, szűk másfél órás ismerkedő tréninget tartott a magyar bajnok, az ötezer néző befogadására alkalmas Santiago Martín Sportcsarnok méreteihez és az egyéb körülményekhez is muszáj lesz alkalmazkodni, mert egy újabb vereség után már számolgatni sem lenne érdemes…

BAJNOKOK LIGÁJA, FÉRFIAK, 2. CSOPORTKÖR
L-csoport. A 4. forduló programja.
Kedd.

SIG Strasbourg (francia)–Rytas Vilnius (litván) 71–73 (14–22, 9–16, 21–21, 27–14)
Szerda.
20.30: Lenovo Tenerife (spanyol)–FALCO-VOLVO ALPOK AUTÓ SZOMBATHELY

Az állás: 1. Tenerife 6 pont, 2. Strasbourg 6 pont, 3. Vilnius 6 pont, 4. FALCO 3 pont

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik