Strandkézilabda: Eb-győztes a magyar férfiválogatott!

Vágólapra másolva!
2023.05.28. 17:18
null
A magyar válogatott (Fotó: mksz.hu)
A magyar férfi strandkézilabda-válogatott 2:0-ra legyőzte Németországot a portugáliai Európa-bajnokság vasárnap délutáni döntőjében.

Az európai szövetség honlapja szerint a magyarok az első szettet 20:16-ra, a másodikat 20:18-ra nyerték meg. John András hat, Vizes Patrik és Kun Attila négy-négy, Gyene Norbert három, Csuka Balázs kettő, Balogh Ádám egy góllal járult hozzá a sikerhez.

Sikerüknek köszönhetően a mieink kijutottak a lengyelországi Európai Játékokra és a Balin sorra kerülő strandvilágjátékokra is.

A csapat a csoportkörben 2:0-ra kikapott Portugáliától, Olaszországot és Franciaországot viszont 2:0-ra legyőzte. A középdöntőben Norvégiával szemben 2:1-re veszített, Németországot és Spanyolországot azonban egyaránt 2:0-ra megverte. Szombaton a negyeddöntőben Ukrajnát 2:0-ra, az elődöntőben Portugáliát 2:1-re győzte le, a vasárnapi döntőben 2:0-ra diadalmaskodott ismét a németek ellen.

„Nagyon boldogok vagyunk! Úgy érzem, taktikai győzelmet arattunk a döntőben, igyekeztünk védekezésben a németek ponterős pozícióira, figuráira koncentrálni és belekényszeríteni őket olyan helyzetekbe, amelyekből a torna során kevés pontot értek el. Ez nagyrészt sikerült, nagyon jól dolgoztak a fiúk, fegyelmezettek voltak, sikerre éhesek. A végén ránk jött egy kis „győzelmi félelem”, elszórtunk labdákat, de a vége jó volt, miénk az arany!” – értékelte a sikert Gulyás István szövetségi kapitány.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik