Női kézi: Tomorit a BL-cím reménye viheti el a Fraditól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.12. 14:23
Nincs még döntés a fehérvári válogatott kézilabdakapus Kiss Éva sorsáról, miként a Ferencváros átlövője, Tomori Zsuzsanna sem döntötte el, hol folytatja a pályafutását. Mindkettejüknek vannak komoly külföldi kérőik és mindkettőt csábítja a Győr is – mondta el a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában menedzserük, Szörnyi Attila, azt is jelezve, hogy Tomori esetében a BL-győzelem reménye lesz a fontos a folytatásban.

„Ha igaz lenne az a lapinformáció, hogy a válogatott kapus Kiss Éva és a klasszis átlövő, Tomori Zsuzsanna már aláírt a Győrhöz, akkor ezt maga a klub jelentette volna be, de nem ez a helyzet, még nincs döntés a két játékos sorsáról, viszont sokan érdeklődnek irántuk. Hogy a kérők közül első helyen van-e a Győr? Nos, attól függ, hogy anyagiak vagy perspektíva tekintetében. Most előbb a Fehérvár és a Ferencváros van soron a tárgyalásokon. A játékosok sorsát a lehető leggyorsabban véglegesíteni akarjuk" – mondta a játékosok menedzsere.

Kiss Évát már a télen hívták Győrbe, alapvetően nem ő akart akkor maradni, hanem a fehérvári vezetők nem engedték el. Éva az elmúlt világversenyeken és a bajnokságban olyan fejlődést és színvonalat mutat, ami reálissá teszi számára az előrelépést, vagyis aligha marad Fehérváron, inkább BL-induló csapathoz igazolhat. Vannak komoly külföldi ajánlatai is, majdnem elárulok egyet azzal, hogy ott kapusból lett edző csábítja. Győrbe pedig nem második kapusnak igazolna, ez a felosztás ilyen szintű kluboknál már a múlté, mert két topkapusra van szükség egy szezonban, vagyis két első számú kapusra kiegészítő helyett – jelezte Szörnyi Attila, hozzátéve: – Itthon maradni vagy légiósnak állni? A kalanddal szemben áll az, hogy 2016 olimpiai év, vagyis érdemes Németh András szövetségi kapitány szeme előtt maradni, ezért az ő véleményét is kikérjük mindkét játékos esetében."

Tomori Zsuzsát tavalyhoz hasonlóan európai topcsapatok sora csábítja ismét. Ez már az ötödik éve a Fradiban, világklasszissá érett ott, jól is érzi magát, igazi vezér. Ilyen vezérként keresik külföldről is, aki köré a csapatot lehet építeni. Nem egy játékost akarnak személyében igazolni, hanem húzóembert. Ilyen szempontból Győrben sem félteném, ott is sokat játszana védekezésben és támadásban egyaránt. Zsuzsánál a célok határozzák meg a jövőképet, ugyanis szeretne egy-két éven belül BL-serleget nyerni, ebben hiányérzete van. Győr vagy külföld? Ha az anyagi dolgok számítanak elsősorban, akkor külföldre igazol, mert Európa több klubja biankó csekket tol elénk, hogy határozzuk meg a fizetését."

Szörnyi kitért két másik ferencvárosi játékosára is: „Szikora Melinda FTC-kapus jól érzi magát a klubnál, esetében jó esély van arra, hogy megtartsák és maradjon a zöld-fehéreknél. Nerea Pena ügyében már az Eb után folyamatosan csörgött a telefon; az ő esete hasonló Tomoriéhoz annyiban, hogy ha elsősorban az anyagiakat fogja nézni, akkor külföldön folytatja a nyártól."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik