Női kézi: Tomori nem fél, de izgul, Groot álma valóra vált

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.16. 16:56
null
Tomori Zsuzsanna (jobbra) izgalommal tekint második győri korszaka elé (Fotók: Koncz György)
Bemutatta új játékosait a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata. Kiss Éva, Tomori Zsuzsanna, Tóth Gabriella, Linn Jörum Sulland, Nycke Groot és Yvette Broch mellett az ETO sikereiért dolgozik majd Pigniczki Krisztina is, aki utánpótlásedzőként tért vissza a Rába-partiakhoz.

 

GÖRBICZ IS HAMAROSAN ELKEZDI A MOZGÁST

Az előző szezonban különböző okok miatt kieső játékosok közül Görbicz Anita még az anyai örömöknek áldoz, de tervei szerint hamarosan ő is elkezdi a mozgást – olvasható a klub honlapján.

Orbán Adrienn futóedzéseket végez, elkezdte az irányváltoztatásokkal járó mozgásokat is, míg a szintén térdsérüléséből visszatérő Eduarda Amorim már labdás edzéseken gyakorol. A porcműtéten túleső Kari Aalvik Grimsbö augusztus elejére várhatóan százszázalékos állapotban lesz.

„Nagyon vártam már az új szezont, az utolsó találkozásunk óta minden egyes napon ez járt az eszemben, azt vártam, hogy újra itt lehessek, és elkezdhessünk dolgozni, hiszen ezt szeretem a legjobban csinálni – idézi Ambros Martín vezetőedzőt a klub honlapja. – A csapat számára jelenleg a legfontosabb, hogy az új játékosok beilleszkedjenek, megtalálják a helyüket a csapatban. Az első két-három nap az új pályával, az új csapattársakkal, körülményekkel való ismerkedéssel telik, ezt követően utazik a csapat a roglai edzőtáborba, Szlovéniába, ahol intenzív fizikai, technikai és taktikai felkészítés zajlik. Ez folytatódik az azt követő héten is, a Dunaújváros elleni meccsig. Augusztus végéig hét felkészülési mérkőzést játszunk, amelyek során nem a győzelem a legfontosabb számunkra, hanem az új játékosok beépülése. Örülünk, hogy sikerült tapasztalt BL-ellenfelet is szerveznünk a Nagybánya és a Thüringer révén. Öt mérkőzés Győrött kerül megrendezésre, tehát a szurkolók többször is találkozhatnak az új csapattal, mielőtt elstartol a szezon.”

Kiss Éva (balra) számára óriási kihívás a győri kaland
Kiss Éva (balra) számára óriási kihívás a győri kaland
AZ ÚJ JÁTÉKOSOK NYILATKOZATAI
Tomori Zsuzsanna: „A város ugyan nem új számomra, de a klubban nagyon sok minden megváltozott, amióta itt játszottam. Azért érkeztem az ETO-ba, mert nagyon szeretnék BL-t nyerni. Ez nagyon jó csapat, Európa top három csapatának egyike, óriási profizmussal a pályán és a pályán kívül egyaránt, ezért nagy kihívás számomra, hogy itt lehetek. Nem félek ugyan, de izgulok, szeretnék mielőbb beilleszkedni.”
Nycke Groot: „A világ egyik legjobb klubjába érkeztem, álom volt számomra, hogy ide eljöhessek. Minden erőmmel a trófeákért fogok harcolni.”
Yvette Broch: „Öt éve idegenlégiós vagyok már, de ez most mégis nagy kaland számomra. Meg kell majd szoknom az országot, de fantasztikusan fogadtak bennünket Győrben, úgyhogy könnyű lesz beilleszkedni. Számunkra, holland játékosok számára óriási dolog, hogy itt játszhatunk, hiszen a holland kézilabda nagy fejlődésben van.”
Linn Jörum Sulland: „Eddig keveset láttam Magyarországból és Győrből, de mindenre nagyon kíváncsi vagyok, és szeretnék nagyon jó eredményt elérni az ETO-val.”
Tóth Gabriella: „Óriási lehetőség számomra az ETO, mert a világ legjobb játékosaival fogok együtt játszani. Szeretnék sokat tanulni tőlük, tapasztalatokat szerezni, ebben a szezonban ez lesz a legfontosabb.”
Kiss Éva: „A világ egyik legjobb csapatához igazoltam, óriási kihívás ez számomra, hiszen, remélem, a BL-ben fogok játszani. Ezt lehetőségként élem meg, és szeretném a legjobbat kihozni magamból.”
Forrás: gyorietokc.hu

Pigniczki Krisztina, az ETO korábbi játékosa utánpótlásedzőként tért vissza.

„Ha jó pár évvel fiatalabb lennék, borzasztó szívesen beszállnék én is ebbe az ETO-ba – mondta a korábbi válogatott játékos. – Komolyra fordítva a szót, hét végén kezdődik a felkészülés számunkra is, én a junior és ifi csapattal fogok dolgozni a kollégákkal. Hatalmas lehetőségnek élem meg, igyekszem a fiatal lányokat a fejlődés irányába terelgetni.”

A Bajnokok Ligája-selejtezővel kapcsolatban július 13-ig kellett a kluboknak nyilatkozniuk az EHF felé a rendezési szándékról, amelyet a győriek is megtettek. Jelenleg az európai szövetség döntését várják, hogy az első helyen kisorsolt norvég Glassverket rendezési feltételeit elfogadta-e.

A GYŐRI AUDI ETO KC NYÁRI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEI
július 31: Dunaújvárosi Kohász–Győri Audi ETO
augusztus 5.: Győri Audi ETO–HCM Baia Mare
augusztus 8.: Győri Audi ETO–Mosonmagyaróvár
augusztus 11.: Győri Audi ETO–Siófok KC
augusztus 15.: Győri Audi ETO–Érd
augusztus 19-20: Thüringer HC–Győri Audi ETO (2 mérkőzés)
augusztus 25.: Győri Audi ETO–Érd

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik