Női kézi: Szepesi szerint első győri éve szerencsésen alakult

Vágólapra másolva!
2013.05.15. 16:25
Szepesi Ivettnek, a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata balszélsőjének szintet kellett lépnie, amikor a kisalföldiekhez került, és időre is volt szüksége, amíg felvette a ritmust, de a Bajnokok Ligájában is bizonyította, hogy ez sikerült neki. Szepesi szerencsésnek érzi magát, hogy első győri szezonjában rögtön BL-győztes lett.

„Sokan féltettek a váltástól, bevallom, magam is tartottam tőle egy kicsit, de úgy érzem, nincs miért szégyenkeznem. Sok lehetőséget kaptam, és kivettem a részem a sikerből, amiért keményen megdolgoztunk és nagyon is megérdemeljük. Szerencsés vagyok, mert már az első győri évemben BL-t nyertem, míg a csapatból többen esztendőket vártak rá” – mondta Szepesi a Nemzeti Sportnak.Szepesi a Nemzeti Sportnak.

„Időre volt szükségem, hogy felvegyem a Győr játékstílusát és ritmusát. Akadt olyan ismerősöm, aki azt mondta: »Idejössz Győrbe, és egy hónap alatt meg akarod váltani a világot?!« Ez nem így megy. Vérten Orsolya helyét vettem át, aki tíz évig játszott a bal szélen. Hozzá kellett szoknom a játékrendszerhez, és a csapattársaknak is meg kellett szokniuk, hogy már én állok ott, ahol korábban évekig ő. Nem volt egyszerű, igyekeztem mindent pozitívan felfogni, de természetesen voltak hullámvölgyeim” – tette hozzá a balszélső, aki tanulóévnek fogta fel első győri szezonját.

„Tanulóévnek fogtam fel az első évemet, hangsúlyoznom kell, nem vallottam szégyent. Hatalmas váltás volt az ETO, tavaly harmadikok lettünk a Siófokkal, addig az volt pályafutásom csúcspontja. Ez a szezon teljesen más nívót képvisel, óriási a szintkülönbség egy magyar bajnoki és egy BL-meccs között. Ezt is meg kellett szoknom, mentálisan és fizikailag is más megterhelés éri az embert. Sok segítséget kaptam a családomtól, a barátaimtól, a csapattól és Ambros Martíntól is.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik