Női kézi NB I: Csak élvezd, amit csinálsz – Planéta Szimonetta

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2021.08.21. 10:42
null
„Csak élvezd, amit csinálsz” (Fotó: DVSC)
A külföldi évek és hosszú kihagyás után visszatérő Planéta Szimonetta nem titkolt célja, hogy újra válogatott kerettag legyen.

Fél évtizednyi németországi és franciaországi légióskodás és egy hosszú kényszerpihenő után tért vissza Magyarországra Planéta Szimonetta. Az 53-szoros válogatott jobbátlövő a 2018-as Európa-bajnokságon a magyar válogatott alapembere volt, ám a következő év tavaszán megsérült. 791 napot kellett várnia a visszatérésre, több mint két év után játszott újra a francia Chambray Touraine Handball együttesében, a Metz ellen. Ekkor már aláírta kétéves szerződését a DVSC NB I-es csapatához, s júliusban Szilágyi Zoltán irányítása alatt kezdte el a felkészülést az új idényre – 2016 után újra magyar klub játékosaként.

 „Jól érzem magam a debreceni csapatban, remek társaságba csöppentem –    kezdte mosolyogva Planéta Szimonetta. – Túl vagyunk a felkészülés első felén, kemény munkát végzünk. Nekem most nagyon jól jön, hogy ilyen hosszú az alapozás, hogy nem kell kapkodni, van idő a felkészülésre. Jó kezekben vagyok, sok az egyéni képzés, rengeteg segítséget kapok Szilágyi Zoltántól és Kudor Kitti másodedzőtől is. Eddig öt felkészülési mérkőzést játszottunk, s egyre jobban megy a játék, bár néha megérzem a hosszú kihagyást – még keresgetem magam.”     

Az egyre jobb formába lendülő kézilabdázó sokszor még akkor is megtalálja a hibát saját játékában, amikor a szakmai stáb tagjai elégedettek vele. Úgy véli, ez az előrelépés záloga.

„Sokszor hallani, hogy miért vagyok ilyen kritikus magammal szemben, de ha nem ilyen lennék, nem is érhetném el a céljaimat; mindig ez hajt előre –   folytatta a balkezes átlövő. – Azért van olyan, amikor azt mondom, jól sikerült ez a meccs, ugyanakkor érzem, van még hová fejlődnöm. Ki legyen kritikus velem szemben, ha nem én magam?”     

Planéta Szimonetta hamar megtalálta a helyét Debrecenben, és az is feltűnő, milyen sokat segít a Loki légiósainak.

 „Ha valaki tudja, hogy milyen külföldiként kézilabdázni egy idegen országban, az én vagyok –   mondta a Németországban és Franciaországban öt idényt eltöltő játékos.  – Ezért ha kell, segítek a légiósoknak, akik egyébként nagyon jó fejek. De mindenki ilyen, jó a társaság, aranyosak a fiatalok, tetszik a lendületük. Ha jó a csapat, ha jól érzem magam, az a pályán is meglátszik. Sok olyan játékos van a DVSC-ben, aki úgy tartja: egyszerűen csak élvezd, amit csinálsz. Ebben a segítségünkre van Szilágyi Zoltán is, és amíg jól dolgozunk, csupa mosoly az edzés. Persze ha látja, hogy lazul a fegyelem, azért ránk pirít…”     

Planéta Szimonettával kapcsolatban kikerülhetetlen kérdés a válogatott szereplés. A szurkolók közül sokan hiányolják a nemzeti csapatból, és várják a visszatérését.

„Jó érzés, hogy gondolnak rám, de a legfontosabb kérdés, hogy el tudom-e érni a 2018-as szintemet –   így Planéta.  – Én mindent megteszek érte, de a testemen is múlik, hogy sikerül-e. Az biztos, nagyon szeretném, nem titkolt célom, hogy újra válogatott legyek!”     

A DVSC pénteken Nagyváradon már lejátszotta első mérkőzését a felkészülési tornán, amelyen 28–26-ra kikapott a román CSM Bucuresti-től. A Loki szombaton a Nagybánya ellen lép pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik