H. Á. 2021.04.13 14:00 Frissítve: 2021.04.13 17:29

Női kézi: műtét vár a térdsérülést szenvedő Janurik Kingára

A Ferencváros női kézilabdacsapata a klub hivatalos honlapján közölte, újabb játékosa dőlt ki a sorból: ezúttal Janurik Kinga, miután a Vác elleni kupameccsen érezte, hogy valami baj van a térdével, s a találkozó után kiderült: korábban operált térdében az ízületi porc sérült meg, s műteni kell, ami miatt négy hét kihagyás vár rá, feltéve, hogy szerencséje van – adta hírül a fradi.hu.

 

Ha szerencséje van, csak négy hét kihagyás vár rá (Fotó: Árvai Károly)

Az FTC hivatalos honlapjának közlése szerint Szucsánszki Zita, Kovacsics Anikó és Tóth Nikolett után Janurik Kinga rövid időn belül a negyedik játékosa a klubnak akire sérülés miatt nem számíthat a szakmai stáb.

A zöld-fehérek és a válogatott kapusára ráadásul műtét és egy hónap kihagyás is vár. 

„Nem agyalok azon, hogy miért épp most jött ez a sérülés, mert csak nehezebben gyógyulok, ha szomorkodok, inkább arra pörgetem magam, hogy minél gyorsabban túl legyek rajta – mondta Janurik Kinga, a klub honlapjának, majd a történtekről is beszélt. – A Vác elleni kupameccs elején kezdtem érezni, hogy fáj a térdem, de az adrenalin elnyomta, a meccs hevében nem foglalkoztam vele, de a második félidőben rosszabbodott. Szerettem volna még játszani vele, megpróbálni, hogy hogyan reagál a mozdulatokra, de éreztem, hogy valami nem jó, és Duleba Norbert kapusedzőnk javaslatára az egyik hetes után nem mentem vissza. Az orvosok szerint is ez volt a jó döntés, mert lehetett volna nagyobb is a baj, igaz, így is műtét vár rám.”

Janurik térdét szerdán reggel artroszkópos eljárással kitisztítják.

„Kinga korábban már operált térdében a külső részen az ízületi porc felszínt érinti a mostani sérülés, az MR-vizsgálat is ezt támasztja alá – vázolta a helyzetet Dr. Pavlik Attila, az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatorvosa a fradi.hu-nak. – Artroszkópos műtétet végzünk, amellyel kitisztítjuk a térdét, az olimpiai felkészülés szempontjából ez az optimális eljárás. Ha valóban csak tisztításra lesz szükség, akkor várhatóan nagyjából négy hetet vesz igénybe a felépülés.”

 

2021.05.05 15:24:52

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A két csapat összevetésében már jobban áll a Ferencváros, de még 5-5 meccse van mindkét csapatnak.

2021.05.01 13:32:45

Kézilabda VINCZE SZABOLCS (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Nyolc év után győztük le Horvátországot, és ez kupagyőzelmet ért.

2021.04.28 19:35:10

Kézilabda NAGY PÉTER, VINCZE SZABOLCS, HATÁR DÁVID

Bravúr az Eurokupában: a remeklő Mikler, Bánhidi páros vezérletével nyertünk az Eb-címvédő otthonában.

2021.04.18 11:05:47

Kézilabda H. Á.

Az első meccs 27 gólos magyar győzelme után a visszavágón 29-cel nyertek Szucsánszkiék.