Női kézi BL: „Csak magunkat okolhatjuk az elmaradt döntőért”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.09. 19:31
A női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében a Larvik 31–22-re legyőzte a Dinamo Volgográdot, s ezzel bejutott a Budapesten zajló final four fináléjába, ellenfele a Vardar Szkopjét kiütő Buducsnoszt Podgorica (27–17) lesz.

„Sok formációt kipróbáltunk, de ma egyikben sem működött a játékunk. Jól kezdtünk, és keményen küzdöttünk, de aztán elvesztettük a sebességünket, és minden szétesett – értékelt az elődöntő első meccsét követően Anna Szedojkina, a Dinamo Volgográd kapusa. – A Larvik kihasználta a hibáinkat, és ez különösen igaz volt a második félidő elejére, amikor jócskán növelni tudták az első félidőben megszerzett csekély előnyüket. Túl sokat hibáztunk, csak magunkat okolhatjuk a elmaradt fináléért.”Anna Szedojkina, a Dinamo Volgográd kapusa. – A Larvik kihasználta a hibáinkat, és ez különösen igaz volt a második félidő elejére, amikor jócskán növelni tudták az első félidőben megszerzett csekély előnyüket. Túl sokat hibáztunk, csak magunkat okolhatjuk a elmaradt fináléért.”

„Nagyon büszke vagyok ma a csapatomra! – mondta a Larvik kétszeres olimpiai bajnok szélsője, Linn-Kristin Riegelhuth Koren. – A negyvenötödik percig szoros volt a meccs, de a második félidőben javítani tudtuk a védekezésünket. Remek érzés volt ma a csapatban játszani, hiszen elsőrangúan kiszolgáltak. [A klub nehéz anyagi helyzetére reagálva:] Megmutattuk, hogy milyen erősek vagyunk mentálisan, megtettük, amit tudtunk. Kemény volt, de eljutottunk a fináléig. Mindenkinek köszönet járt ezért, aki segített bennünket.”

„A Buducsnoszt ma jobban akarta a győzelmet, és ez nagyon fáj. Természetesen rendkívül csalódottak vagyunk a vereség miatt, túl kell tennünk magunkat ezen az érzésen, és holnap le kell győzni a Dinamót” – jelentette ki Indira Kasztratovics, a Vardar Szkopje vezetőedzője.

„Természetesen elégedett vagyok a győzelemmel, nem vártam ilyen jó játékot és ilyen könnyed sikert – fogalmazott Dragan Adzsics, a Buducsnoszt trénere. – A Larvik ellen szoros meccset várok. Veretlenek még ebben a szezonban, ennek ellenére a győzelem a célunk.”

„Tavaly is örültünk neki, hogy telt ház volt [a Győri ETO ellen – a szerk.], akkor sem ezzel volt a baj. De van már tapasztalatunk a final fourban, és idén még jobban felkészültünk. Hogy kire kell felkészülnünk a Larvikból? A csapatra. Az egész csapatra, nem lehet egy embert megnevezni” – tette hozzá Adzsics.

„Nagyon csalódott vagyok, mert nem azt csináltuk, amit megbeszéltük – mondta a vereség miatt kicsit dühösen Jovanka Radicsevics, a Vardar jobbszélsője. – A védekezésünk nem volt elég kemény, rengeteg hibánk volt támadásban, Clara Woltering pedig nagyszerűen védett, de sokszor naggyá is tettük. Össze kell szednünk magunkat holnapra.”

NŐI KÉZILABDA FINAL FOUR (BUDAPEST, PAPP LÁSZLÓ SPORTARÉNA)
Jegyvásárlás: jegyed.hu (árkategóriák: 39 990 Ft, 27 990 Ft, 19 990 Ft, 9990 Ft – a jegyek mindkét játéknapra érvényesek)
DÖNTŐ – VASÁRNAP
Larvik–Buducsnoszt Podgorica 17.00 (tv: DIGI Sport2)
Vezeti:
Horváth P., Marton (magyarok)
A 3. HELYÉRT – VASÁRNAP
Dinamo Volgográd–Vardar Szkopje 14.30(tv: DIGI Sport2)
Vezeti:
Brunovsky, Canda (szlovákok)
ELŐDÖNTŐ – SZOMBAT
Larvik (norvég)–Dinamo Volgográd (orosz) 31–22 (16–13)
Vezette: L. Poulsen, Mortensen (dánok)
Vardar Szkopje (macedón)–Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) 17–27 (9–14)
Vezette: Jurinovic, Mrvica (horvátok)
A legfrissebb híreket itt találja a női kézilabda Bajnokok Ligájáról!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik