Férfi kézilabda: beleegyeztek – fizetéscsökkentés a Kielnél

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2020.08.03. 15:32
null
A Kiel-játékosok beleegyeztek a fizetéscsökkentésbe (Fotó: AFP)
Harald Reinkind, a THW Kiel férfi kézilabdacsapatának jobbátlövője a norvég TV2-nek elárulta, ő és csapattársai beleegyeztek az 50 százalékos fizetéscsökkentésbe.

 

Sok más klubhoz hasonlóan a Kielt is érinti a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság, így a 27 éves norvég válogatott kézilabdázó elmondása szerint a játékosok beleegyeztek az 50 százalékos bércsökkentésbe.

„Igaz a hír, mindenkinek 50 százalékkal csökkentik a fizetését. Ez senkinek sem jó, mindenki teljes fizetést szeretne, de megértjük, hogy nehéz helyzetbe került a klub” – mondta Harald Reinkind a norvég TV2-nek.

A norvég sportoló hozzátette, reméli, utólag kifizetik majd az elmaradt béreknek legalább egy részét.

Mint ismert,a Kiel többek között egy csoportban szerepel majd a Veszprémmel is a Bajnokok Ligája 2020–2021-es idényében.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, 2020–2021
A-CSOPORT:RK Vardar 1961 (északmacedón), PSG Handball (francia), Kielce (lengyel), FC Porto (portugál), MOL-PICK SZEGED, Meskov Breszt (fehérorosz), Elverum (norvég), SG Flensburg-Handewitt (német)
B-CSOPORT:Barca (spanyol), TELEKOM VESZPRÉM, THW Kiel (német), Aalborg Handbold (dán), HBC Nantes (francia), Motor Zaporizzsja (ukrán), Celje (szlovén), PPD Zagreb (horvát)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik