Férfi kézi NB I: megdolgoztatja a csurgóiakat a világbajnok

NAGY PÉTERNAGY PÉTER
Vágólapra másolva!
2021.08.16. 11:27
null
A korábbi klasszis jobbátlövő, Mariano Ortega 2005-ben nyert vb-t a spanyol válogatott játékosaként, legutóbb a Guadalajara szakmai munkáját irányította (Fotó: Csurgói KK)
Rengeteg edzéssel és videózással készül az augusztus 28-i Európa-liga-selejtezőre a Csurgó, amelynek Tatai Péter személyében rutinos csapatkapitánya lett.

 

Nemcsak csapatkapitányát, hanem edzőjét is elveszítette a nyáron az NB I legutóbbi kiírását az 5. helyen záró Csurgó, miután válogatott irányítója, Hanusz Egon a német Stuttgartba, szerb trénere, Alem Toszkics a szlovén Celjéhez szerződött. A szakmai munkáért júliustól a játékosként világbajnokságot nyerő, 50 esztendős spanyol Mariano Ortega felel, aki a szegedi Juan Carlos Pastor egyik kulcsembere volt a Spanyolország győzelmével végződő 2005-ös tunéziai vb-n, és legutóbb a Guadalajara edzője volt.

„Sokan eldugott kis városkaként beszélnek Csurgóról, holott itt minden körülmény megvan a fejlődéshez   – mondta a Nemzeti Sportnak a somogyiak legrutinosabb játékosa, a 38 éves, 90-szeres válogatott kapus, Tatai Péter,   akit társai nemrég megválasztottak csapatkapitánynak.  – Minőségi, felkészült stábbal dolgozunk, amely a rehabilitációtól kezdve a legapróbb részletekig mindenre figyel. A klubvezetők pedig már szinte büszkék, ha valakiért bejelentkezik egy nagynevű együttes, s általában nem gördítenek akadályt a távozása elé. Korábbról már ismertem a spanyol stílust, de most, Ortega érkezésével ismét megtapasztaltam, milyen mélységig belemennek a részletekbe. Rengeteget edzünk, videózunk, elemzünk, sokat gyakoroljuk, tökéletesítjük a taktikát, ami a többségnek talán újdonság. A támadásvezetést is folyamatosan gyakoroljuk, színesítjük a palettánkat, remélhetőleg ennek már meglesz a látszata a román Constanta elleni Európa-liga-selejtezőn.”

A korábbi győri, szegedi és veszprémi kapus tavaly nyáron az akkor még német másodosztályú Lübbeckéből igazolt a Csurgóba, amelyben az elmúlt idényben mind a 26 bajnokin pályára lépett. Tatai szerint az élvonal jócskán átalakult az utóbbi években, egyre több a tehetséges, feltörekvő fiatal kézilabdázó, különösen a Veszprémi KKFT „húzza le”  a mezőny átlagéletkorát. Hanusz Egon példája pedig jól mutatja, hogy innen is el lehet jutni a világ legerősebb bajnokságába, a Bundesligába.

CSURGÓI KK, 2021–2022
Érkezett: Mirko Herceg (balátlövő, HE-DO B. Braun Gyöngyös), Juhász Károly (irányító, Ceglédi KKSE), Matko Rotim (beálló, horvát; Budakalász Kzrt.), Schäffer Zsolt (jobbátlövő, FTC), Tóth Ádám (jobbszélső, Dabasi KC VSE)
Távozott: Hanusz Egon (irányító; TVB Stuttgart, német), Nagy Szabolcs (balátlövő; ?), Ivan Popovics (beálló, szerb; ?), Vaszics Marko (jobbszélső, szerb-magyar; Gyöngyös). Kölcsönbe távozott: Ács Péter (jobbátlövő, Cegléd), Pallag Péter (kapus, Dabas)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik