Férfi kézi NB I: Csurgón az edző és egy új szerzemény is aláírt

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2021.01.30. 07:26
null
Alem Toszkics folytatja a munkát Csurgón (Fotó: Török Attila, archív)
A Csurgó KK NB I-es kézilabdacsapata szerződést hosszabbított szakvezetőjével, Alem Toszkiccsal.

 

„Vezetőedzőnk és klubunk egy plusz egy éves kontraktusban állapodott meg egymással” – adta hírül a cskk.hu, hogy a csurgói klub szerződést hosszabbított Alem Toszkiccsal.

A korábbi szerb válogatott kézilabdázó a negyedik csurgói szezonját kezdheti meg a nyártól. Még játékosként, 2018 nyarán érkezett, második idényében azonban már az ősszel játékos-edzővé lépett elő Bencze József lemondását követően.

A klub vezetése még tavaly vezetőedzővé nevezte ki a korábbi 147-szeres szerb válogatott Alem Toszkicsot, a jelenlegi évadban pedig 11 bajnoki mérkőzésen 6 győzelem, 1 döntetlen és 4 vereség a csapat mérlege, míg a Ligakupában mind a négy találkozóját megnyerte a Csurgó.

A napokban a tehetséges jobbátlövő,Schäffer Zsolt szerződtetése után újabb játékos érkezése vált hivatalossá a klubnál, ugyanis nyártól a Gyöngyösről érkező balátlövő, Mirko Herceg is Alem Toszkics együttesét erősíti, 2023-ig írt alá.

A 28 éves kézilabdázó a bosnyák Izvidacban, mindössze 16 évesen mutatkozott be a nemzetközi kupasorozatokban, az EHF-kupának később a horvát Nexe csapatával is állandó résztvevője volt. A 2017–2018-as szezont a francia első osztályban töltötte, ahol a Massy Essonne színeiben 21 meccsen 74 alkalommal volt eredményes. Ezt követően igazolt Gyöngyösre, ahol hamar alapember lett. Az első két gyöngyösi idényében – minden sorozatot alapul véve – 49 mérkőzésen 185 gólt szerzett, a jelenlegiben pedig 11 bajnokin 46-ot, míg az EHF-kupában 4 összecsapáson 14 alkalommal talált az ellenfelek kapujába.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik