Férfi kézi: „Ez a teljesítmény nem elfogadható a Veszprémtől” – Nagy László a BL-vereségről

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.11.20. 12:06
null
Nagy László sportigazgató nem elégedett a Telekom Veszprém elmúlt hetekben mutatott teljesítményével (Fotó: handballveszprem.hu)
 A Szeged elleni döntetlen (26–26), valamint a Bajnokok Ligájában a Dinamo Bucuresti-től (29–31) és a Motor Zaporizzsjától (27–29) elszenvedett vereség után Nagy László sportigazgató és Momir Ilics vezetőedző a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának hivatalos honlapján reagált a szurkolók szakmai döntésekkel kapcsolatos kritikáira.

 

„Szeretném leszögezni, hogy a csapat szerdai teljesítménye semmilyen körülmények között nem elfogadható a Telekom Veszprémtől – utalt Nagy László a Motor Zaporizzsja elleni idegenbeli vereségre.Ebben a szezonban játszottunk már szenzációsan, óriási küzdőszellemmel, de rendkívül gyengén is. A stábbal közösen az most a fő feladatunk, hogy ezt a nagy kilengést csökkentsük, és a jövőben egyre kiegyensúlyozottabb legyen a teljesítményünk. Az idénynek még mindig bőven az első felében járunk, és bár az elmúlt három hétben mindent megtettünk, hogy leromboljuk azt, amit az első két hónapban felépítettünk, de messze még a szezon vége, így bőven van időnk kijavítani a hibákat.”

„Az elégedetlenségünket jeleztük a pénteki edzés előtt is, de a legnagyobb büntetés a csapat számára az, hogy a BL-csoportban elvesztette a jó pozícióját, a bajnokságban pedig lépéshátrányba került legnagyobb vetélytársával szemben. Momir Ilics és Gulyás Péter minden mérkőzésre úgy alakítja ki a keretet, illetve annyi játékidőt ad a játékosoknak, amennyit jónak lát. Ők azok, akik nap mint nap látják, hogy a játékosok milyen munkát végeznek, milyen formában vannak, és ez alapján döntenek. Semmilyen személyes sértettség nincs senkiben, a stáb és a játékosok viszonya kifejezetten jó. Tehát ha valaki esetleg kimarad vagy kevesebb játéklehetőséget kap, annak csak és kizárólag sportszakmai vagy egészségügyi okai lehetnek” – tette hozzá a Telekom Veszprém sportigazgatója.

Momir Ilics vezetőedző szintén megosztotta gondolatait a fent említett kérdéskörrel, vagyis azzal kapcsolatban, hogy melyik játékosnak mennyi játékidőt ad.

„Először is mindenkinek meg kell értenie, hogy ez a döntés csak és kizárólag mindig az edzők felelőssége. Ezt fontos tisztázni. Nekem, ahogy ezt már rengetegszer elmondtam, a csapat a legfontosabb. A célunk, hogy magabiztos, harcos, magából mindent kiadó csapatot építsünk. Számomra edzőként minden egyes játékos ugyanolyan fontos. Az is, aki öt percet játszik, és az is, aki negyvenet. De csak az a játékos lehet hasznára a csapatnak, aki megérti ezt. Azt kell látni és érteni, hogy senki sem fontosabb, mint maga a klub. Sem én, sem akármelyik játékos. Mi mind fogaskerekek vagyunk ebben a hatalmas gépezetben, amelyet Telekom Veszprémnek hívnak, és mindannyiunknak megvan a maga feladata. Az enyém – többek között – a meccskeret és a kezdőcsapat összeállítása. A célunk ugyanakkor közös: hogy a Telekom Veszprém minél sikeresebb legyen” – szögezte le Ilics.

A Veszprém a következő mérkőzését vasárnap Egerben vívja, majd jövő csütörtökön a Motor Zaporizzsja elleni BL-meccs vár a csapatra, ezúttal hazai pályán.

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Kielce (lengyel) 7 6 1 233–207 +26 12
2. Barcelona (spanyol) 7 4 1 2 218–199 +19 9
3. TELEKOM VESZPRÉM 7 4 3 206–197 +9 8
4. Paris SG (francia) 7 3 1 3 232–210 +22 7
5. Motor Zaporizzsja (ukrán) 7 3 4 196–217 –21 6
6. Flensburg (német) 7 2 1 4 194–202 –8 5
7. FC Porto (portugál) 7 2 1 4 190–218 –28 5
8. Dinamo Bucuresti (román) 7 2 5 208–227 –19 4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik