Női kézi-vb: „Én döntök, nem kell velem egyetértenie” – a norvég kapitány kihagyta Mörköt

Nedelykov Tamás (Helsingborg)Nedelykov Tamás (Helsingborg)
Vágólapra másolva!
2023.11.29. 16:36
null
Nora Mörk pihenőt kapott az első meccsre (Fotó: Getty Images)
A társházigazda Norvégia Grönland ellen kezdi meg szereplését a női kézilabda-világbajnokságon, a nyitó meccséről azonban hiányozni fog az egyik legjobbja, Nora Mörk, Thorír Hergeirsson szövetségi kapitány ugyanis nem nevezte az első fordulóra.

Hosszú a világbajnokság, és Nora fontos játékosunk. Sok időt töltött a pályán az Esbjergben az ősszel, jó formában van, mindig játszani akar, ám ha valóra akarjuk váltani az álmainkat, kilenc meccsben kell gondolkodnunk. Nem kell velem egyetértenie, ebben a kérdésben én döntök, de Nora is tisztában van a szerepek megosztásával” indokolta a korábbi győri jobbátlövő kihagyását Thorír Hergeirsson, az Eb-címvédő norvég válogatott szövetségi kapitánya.

Mörk mellett egy kapus, Marie Davidsen lesz a másik kimaradó az első meccsen. Ha már a kapusoknál tartunk, Katrine Lunde sérülése miatt sokáig bizonytalanság volt ezen a poszton a norvégoknál, a Vipers világklasszisa egyelőre nem bevethető. Ott lesz viszont a Győrben legutóbb februárban pályára lépő, augusztusban kislánynak életet adó Silje Solberg, aki hamarabb játszik így tétmeccset a nemzeti csapatban, mint az ETO-ban.

A visszatérése egyébként parádésra sikerült, az Izland elleni felkészülési mérkőzésen egyből védést védésre halmozott. Solbergnek megengedték, hogy a férjével és a három hónapos Emmával együtt lakjon a stavangeri csapathotelben.

Solberg mellett a párizsi olimpia után szünetet tartó Stine Oftedal, valamint Kari Brattset és Emilie Hovden képviseli még a győrieket a norvég vb-csapatban.

NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG (DÁNIA, NORVÉGIA, SVÉDORSZÁG)
CSOPORTKÖR , 1.FORDULÓ
C-CSOPORT (STAVANGER)
18.00:
Dél-Korea–Ausztria
20.30: Norvégia–Grönland
G-CSOPORT (FREDERIKSHAVN)
18.00:
Brazília–Ukrajna
20.30: Spanyolország–Kazahsztán

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik