Sportrádió: A 2006-os vb hangolt minket össze – Kozmann Kolonicsról

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2022.06.04. 18:49
null
Kozmann György (Fotó: Tumbász Hédi)
50 éve született a 2008 nyarán, 36 évesen elhunyt többszörös olimpiai aranyérmes, világbajnok és Európa bajnok kenus, Kolonics György, akinek az emlékére egyórás műsor volt hallható a Sportrádióban.

A műsorban Kolonics György egykori versenyzőpárja, Kozmann György is megemlékezett a sportolóról. A kenus elmondta, hogy társával – aki akkor már kétszeres olimpiai bajnok volt, amikor együtt kezdtek versenyezni – a 2006-os szegedi világbajnoki győzelmük során kovácsolódtak igazán össze.

Kozmann mesélt arról, hogyan hangolták össze különbözőségeiket.

„Nem az a típusú bajnok volt, mint egy bokszoló, aki belenéz a tükörbe, megpuszilja a bicepszeit és megy előre. Neki teljesen más receptje volt – amiben hitt persze. Igényelte a visszajelzést a futam közben, kommunikálnia kellett kifelé azt is, ha épp rossz formában volt. Az elején nyilván nem szóltam bele, de idővel elfogadtam, hogy ő ezekkel tudja kihozni magával a száz százalékot. Nekem is voltak hasonló dolgaim, amiket neki kellett elfogadnia. Például sokkal több pihenésre volt szükségem, mint neki. A 2006-os vb-győzelmünk kellett ahhoz, hogy ezt elfogadja.”

A műsor vendége volt Kiss Tamás is, aki Kolonics halálát követően Kozmann párja lett a 2008-as pekingi olimpián, ahol a duó C–2 1 000 méteren bronzérmet szerzett.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik