Nemzetisport.hu 2010.05.26 11:52 Frissítve: 2011.01.14 00:03

Kajak-kenu: a Honvéd fiatal kajakosát meglepte saját eredménye

Szalai Tamás, a Honvéd kajakosa nyújtotta az egyik legkiemelkedőbb teljesítményt a szolnoki rangsoroló viadalon, aminek következtében két számban is kiharcolta a részvételt a hétvégi szegedi világkupára. A fiatal versenyző a kajak.hu szakági oldalnak nyilatkozva elmondta, hogy még őt is meglepte a jó eredmény.

A kajakosok közül Szalai Tamás nyújtotta az egyik legjobb teljesítményt az év eleji versenyen – nem véletlen, hogy a rangsoroló után nyilatkozatában Storcz Botond szövetségi kapitány is kiemelte a jó szereplését, hiszen két számban is kivívta az indulást a szegedi világkupán.

Szalai a K–1 500 méteres számot megnyerte Szolnokon, és 1000 méteren is remekül futott alatta a hajó, hiszen a negyedik helyen csapott célba, míg párosban – Holpert Ervinnel – mindkét távon a második helyen végzett.

„Hogy ötszáz méteren nyerni tudtam, az még engem is meglepett egy kicsit, nem gondoltam volna előzetesen, hogy az élen végzek, de jól kijött a lépés. Úgy érzem, ezer egyesben talán még jobban is teljesítettem magamhoz képest, ám a hosszabb távon borzasztó erős a magyar mezőny” – mondta a 22 éves versenyző a kajak.hu-nak.

„A páros kísérleti jellegű volt Ervinnel, viszont jól sikerült. A kapitány döntése értelmében pedig Kökény Rolanddal indulhatok a világkupán. Eddig még csak kétszer ültünk össze, de jól mentünk, így bizakodó vagyok a verseny előtt.”
 
Az elmúlt években még a korosztályos viadalokon induló kajakos ebben az esztendőben már nem szeretne ott lenni az U23-as eseményeken. „Az a célom, hogy a felnőttválogatottban vívjam ki a világbajnoki indulást. Aki pedig olimpiai számban harcolja ki a részvételt, annak a felnőttversenyekre kell koncentrálnia, így érthető, hogy szívesen kihagynám az U23-as Európa-bajnokságot.”
2022.07.10 09:53:07

Kajak-kenu POZSONYI SZILÁRD

A sportágnak köszönheti a szerelmét is: férje a kétszeres olimpiai bajnok német Tom Liebscher.

2021.10.02 21:01:28

Kajak-kenu MTI/ CS. B.

Az ifjúságiaknál Sellyei Csanád győzött, míg az ezüstérmet Kolozsvári Brúnó szerezte meg.

2021.09.19 08:24:44

Kajak-kenu V. Á.

Csipes mellett a Hajdu, Fekete páros, a női kenu négyes, valamint a női kajak négyes is ezüstérmes lett • Aranyérmes a kajak kettes vegyes páros.

2021.09.06 23:05:42

Kajak-kenu CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Ez a vérre menő rivalizálás a legnagyobb román-magyar sportbarátságot szülte. A legendás Wichmann Tamás, Ivan Patzaichin duettet, olyan kapcsolatot, amelynek hőfoka az aktív pályafutás befejezése után sem csökkent.

2021.08.27 19:56:55

Kajak-kenu CS. B.

Bodonyi Dóra kihagyja a versenyt, s a kvartettben Gazsó Alida Dóra fogja helyettesíteni.