Egy kihívója már van az Eb-második férfinégyesnek

Vágólapra másolva!
2010.07.11. 00:29
null
Kökény (balra) és Szalai ezerre, de a párosra készült, végül a négyesben köthet ki (Fotó: Tumbász Hédi, NS-archív)
Címkék
A kajak-kenusok felnőtt szövetségi kapitánya, Storcz Botond a napokban a válogatási elveknek megfelelően megnevezte azt a négy versenyzőt, akik a kapitányi négyes tagjaiként rajthoz állhatnak majd a négyesek válogató versenyén.

„Nem fogok túl nagy meglepetést okozni, mert már Trasonában elmondtam, hogy elégedett vagyok az Európa-bajnokságon ezüstérmet szerző férfi kajaknégyessel. Tehát nem változtatok az általam preferált négyes összetételén. Jónak láttam a srácok teljesítmény, kell még fejlődniük, de én látom is bennük a fejlődés lehetőségét. Bízom benne, hogy az Eb-n elért sikerektől ők is megerősítve érzik magukat. Ez azt jelenti, hogy a Dombi Rudolf, Szalai Tamás, Kökény Roland, Hadvina Gergely összetételű csapathajó várja kihívóit."

SZAVAZÁS

Kozák Danuta nyerte a női 500 m K-1-es számot az Eb-n. Eljött az őrségváltás ideje?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A második szegedi válogató előtti csütörtökön, július 22-én a négyesek külön versenyt rendeznek a Maty-éri pályán. A kihívóknak legkésőbb július 19-ig kell jelezni a részvételi szándékukat. Nos, egy hajó már be is jelentkezett.

Ezek szerint Petrovics Máté, Bozsik Gábor, Gyökös Lajos és Holpert Ervin gondolta úgy, hogy megpróbálja elvenni a számot a kapitány által kijelölt hajótól. Elképzelésük nem nélkülöz minden alapot: tavaly a szétlövésben a kapitányi négyes csupán a harmadik helyen végzett, miután a szegediek és a rutinos kajakosok alkalmi hajója is megelőzte.

A négyes válogatón azok vehetnek részt, akik teljesítették a válogatási elveket. Vagyis azok a versenyzők, akik az első válogatón K–1 1000 méteren a legjobb hat, vagy K–2 1000 méteren a legjobb négy között végeztek, illetve a K–1 500 és a K–2 500 méter első helyezettjei. Ezeknek a feltételeknek tizennégy versenyző felelt meg, ebből négyen bent vannak a Storcz Botond által kijelölt hajóban, a többi tíz versenyző bármilyen összeállításban kihívhatja az Európa-bajnoki ezüstérmes négyest.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik