Erste Liga: Gyergyóban meg kell nyernünk a döntőt! – Farkas Simon

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2023.03.26. 08:35
Egy mérkőzésre van attól az FTC jégkorongcsapata, hogy a magyar bajnoki cím mellé begyűjtse az Erste Liga-trófeát is. Miután a zöld-fehérek a döntő negyedik meccsén 3–2-re nyertek a Gyergyói HK ellen, úgy utaznak idegenbe, hogy akár már hétfőn ünnepelhetnek. 

„Nyilván inkább mesébe illő az, amikor otthon tud valamit megnyerni egy csapat, de igazából nem szabad ilyenre gondolni, hogy majd szerdán itthon. Nagyon-nagyon jó csapat a Gyergyó, nem szabad hazahoznunk ezt a párharcot, hétfőn ott meg kell nyernünk a döntőt!– mondta Farkas Simon azzal kapcsolatban, hogy bár csábító lenne a telt házas Tüskecsarnokban megnyerni az Erste Ligát, hiba lenne emiatt nem élni a lehetőséggel, ha az már Gyergyószentmiklóson megadatik.

És ha már hibák, akkor videónkból az is kiderül, hogy a harmadik, 5–3-ra elvesztett mérkőzés után min kellett változtatni a Fradinak, hogy a negyedik meccset megnyerje. Továbbá, Imre Patrik is elmondja, hogy miért nem ment a szombati összecsapáson a Gyergyónak, közrejátszott-e ebben a fáradtság, s mit vár a hétfői, hazai találkozótól.

JÉGKORONG
ERSTE LIGA
DÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS

FTC-TELEKOM–GYERGYÓI HK (romániai) 3–2 (3–1, 0–0, 0–1)
Budapest,
Tüskecsarnok,2198néző.Vezette:Nagy A., Korbuly, Muzsik, Kis-Király
FTC:ARANY G. – Hrabal, Marva / Boros, Mesikämmen / Kärmeniemi, Seregély Máté / Kucsma – Kulmala (1), NAGY G. 1, Turbucz / Betteridge (1), SAILIO 1 (1), Sointu 1 / Farkas Lőrinc, Kreisz B., Tóth A. / Bán, Galántai, Kozma D.Edző:Fodor Szabolcs
GYERGYÓ:Rinne – Haaranen, Marttinen / Fejes, Saari / Imre (1), Kozma Zs. – Bodó, B. Orbán, SYLVESTRE 1 / Sándor-Székely, Szigeti, Tranca (1) / Császár, DiDiomete, Vincze P. / Bíró G., Csiszer, Silló 1.Edző:Szilassy Zoltán
Kapura lövések:21–36
Gól – emberelőnyből:2/0, ill. 2/0
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3:1 az FTC javára
MESTERMÉRLEG
Fodor Szabolcs:
– Mindkét csapat óvatos játékkal kezdte a találkozót, amiből mi jöttünk ki jobban, háromgólos előnybe kerültünk, amit aztán szívvel-lélekkel és vasakarattal őriztünk. Éppen elégnek bizonyult a különbség, de nagyon keményen küzdöttünk ezért a győzelemért. Négy meccset kell nyerni a párharcban, mindegy, hogy hol, de örülök, hogy ismét nyertünk a Tüskecsarnokban, a közönségünk megérdemelte, hogy hazai sikert ünnepelhessen.
Szilassy Zoltán:– Bosszantó vereség, mert döntőben szerepelünk, és a Fradi gyakorlatilag három lefordulásból három gólt lőtt. Egyetlen nagy helyzete volt, meg három gólja. A játékunk tetszett a három eladott korongot leszámítva, ha azokat kiküszöböljük, van esélyünk. Az első meccset kivéve mindegyiken jól játszottunk, ez hitet adhat.

A DÖNTŐ PROGRAMJA
Március 20.

Gyergyói HK–FTC-Telekom 2–3
Március 21.
Gyergyói HK–FTC-Telekom 1–2
Március 24.
FTC-Telekom–Gyergyói HK 3–5
Március 25.
FTC-Telekom–Gyergyói HK 3–2
Március 27.
Gyergyói HK–FTC-Telekom
Március 29.
FTC-Telekom–Gyergyói HK*
Március 31.
Gyergyói HK–FTC-Telekom*
*ha szükséges

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik