Csapatkapitánya nélkül az Alba Volán

Vágólapra másolva!
2010.08.16. 17:07
null
A védő a München elleni edzőmeccsen esett rá a keresztcsontjára, amely felett bevérzés keletkezett (Fotó: Mirkó István, NS-archív)
Az EHC München elleni első edzőmeccsen megsérült a Sapa Fehérvár AV19 csapatkapitánya, Tokaji Viktor. A védőnek bevérzés keletkezett a keresztcsontja felett, s bár folyamatosan masszírozzák, továbbra is fáj neki.

A Sapa Fehérvár AV19 a legelső edzőmeccsén elveszítette csapatkapitányát, Tokaji Viktor ugyanis megsérült, így a másodikon nem is játszott. A negyedik EBEL-idényére készülő magyar bajnokcsapat a Pat Cortina vezette EHC München elleni két tesztmeccs után kedd és szerda este hétkor Ulf Weinstock vezetőedző előző csapata, a HSC Csíkszereda ellen játszik. Lehet, hogy Tokaji nélkül.

„Ütköztem egyet a középpályán, és ráestem a keresztcsontomra, amely felett bevérzés keletkezett – emlékezett a sérülésre Tokaji. – Ezt kell szétgyúrni, nehogy betokosodjon a vérömleny, mert a gerinctájon ez különösen veszélyes lehet: nyomhat ideget is, ilyesmi. Úgyhogy most Kulcsár Nándor gyúrónk dolgozik velem folyamatosan. Hétfő délelőtt próbálkoztam a jégen, de nem volt túl kellemes. Ám az ilyen sérüléseknél bekövetkezhet rohamos javulás, úgyhogy reménykedem benne, hogy játszhatok kedden. A szezon közepén sem jó kihagyni meccseket, nemhogy az idény elején, amikor tíz napja edzünk.”

Tokaji, szegény, az április divízió 1-es világbajnokságon is megsérült. Akkor a Nagy-Britannia elleni mérkőzésen az ellenfél kirúgta a támaszkodó könyökét, amikor egy ütközés után feltápászkodott volna a jégről. Kiugrott a válla, amely mostanra ugyan rendbe jött, ám augusztus közepén itt az újabb sérülés…

„Úgy kezdtem ezt az évadot, ahogy az előzőt abbahagytam – folytatta Tokaji. – Azt a vállsérülésemet volt időm kipihenni, egyébként pedig a 2005-ös Niedermayer-féle sérülésem óta a vállam egyébként sem tökéletes, és nem is lesz már az. Mindazonáltal lekopogom, nem sok súlyos sérülésem volt pályafutásom során.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik