Jégkorong: Mind egy irányba húzzuk a szekeret, ezért nem kaptunk még ki – Nagy Gergő

Vágólapra másolva!
2023.10.17. 06:51
null
„Nagyon szorgalmas keret alakult ki nálunk, és jó az összhang a csapattagok között” (Fotó: fradi.hu)
A Ferencváros jégkorongcsapatának kapitánya lapunknak adott interjújában beszélt a Kontinentális Kupáról, az együttes szárnyalásának okairól, és arról is, miért tartja jónak, hogy az Újpest is remekel az Erste Ligában.

 

– Csapatával sikeresen vették a Kontinentális Kupa második fordulóját. Hogyan értékeli a belgrádi három napot?
– Nem volt egyszerű a felkészülés, hiszen a csapatmenedzserünk, Pap Gábor eltávozott közülünk. Ez rányomta a bélyegét a hetünkre, de igyekeztünk érte is harcolni, örülünk, hogy ily módon is emlékeztünk rá – felelte a Nemzeti Sportnak a sorozatba menet közben csatlakozó, a D-csoportot megnyerő és továbbjutó FTC-Telekom csapatkapitánya, Nagy Gergő.

– A Nemzetközi Jégkorongszövetség által szervezett európai kupasorozatban a Kaunas az első fordulóból plusz huszonötös, önök a másodikból plusz húszas gólkülönbséggel léptek tovább. Szakmai szempontból van értelme így a kiírásnak?
– Ez alapján nehéz eldönteni. Ne felejtsük el, 2019 óta először jutunk túl a második körön, a következőben már jelentős játékerőt képviselő ellenfelek várnak ránk. A lengyel Katowice az előző évadban a Bajnokok Ligájában indult, de a dán Herning Blue Fox is jó csapat. A rendező jogán szereplő Cortináról egyelőre nem tudunk sokat, de biztosak lehetünk benne, hogy nem gyenge együttes.

– Milyenek az FTC esélyei?
– Jelentős erőfelmérő lesz, bravúr lenne, ha beverekednénk magunkat a legjobb négybe.

– Pedig kirobbanó formában játszanak, a Kontinentális Kupa-továbbjutás mellett megnyerték a Szuperkupát, és az Erste Ligában is veretlenek. Számítottak ilyen rajtra?
– Nem hiszem, hogy bárki számított, meccsről meccsre próbálunk építkezni, haladni. Persze adott egy lökést a csapatnak a magabiztosan elért Szuperkupa-győzelem, nagyon szorgalmas keret alakult ki nálunk, és jó az összhang a csapattagok között. Mindenki egy irányba húzza a szekeret, ennek köszönhető, hogy még nem kaptunk ki az idényben.

– Az előző évadot ugyan magyar bajnoki címmel zárták, de a mostaninál sokkal döcögősebben indult. Mi a különbség oka?
– Más személyiségű légiósokkal vágtunk bele az idénybe, mint legutóbb. Akkor nagyjából fél távnál majdnem teljesen kicserélődött a külföldi játékosállomány, ezt követően javult fel a teljesítményünk. Látni kell, ezen a szinten a légiósok óriási pluszt adnak a csapatoknak, nemcsak a hokitudásukkal, a karakterükkel is. Az, hogy mennyire sikerült jól kiválasztani őket, igazából akkor derül ki, ha hullámvölgybe kerülünk – de inkább ne legyen így, haladjunk tovább ugyanilyen magabiztosan.

– Az eddigi hét mérkőzésükön negyvenöt gólt ütöttek, ami csaknem hat és feles átlag. Fenntartható?
– Most nagyon jól teljesítünk, de biztosan lesznek nehezebb időszakok az évadban. Az sem baj, ha nem találunk be ennyiszer, és csak egy-nullára nyerünk vagy kettő-egyre – a lényeg, hogy a végén mi kapjuk a három pontot. Jó, hogy eredményesek vagyunk, és mind a négy sorunk beletesz a közösbe, nemcsak kiállítások kiharcolásával, gólokkal is.

– Az Erste Ligában még egy csapat veretlen, az Újpest. Vérbeli fradistaként hogyan éli meg a lila-fehérek remeklését?
– Szükség van rá, és örömteli, hogy jó csapatot raktak össze, jót tesz a magyar jégkorongnak, ha a két klub között nagy a rivalizálás a jégen. Bár az újpestiek előző idénye nem sikerült jól, egymás ellen mindig nagyon szoros meccseket játszunk, függetlenül attól, hány pont van éppen kettőnk között a tabellán. Ezúttal is kiélezett csatákra számítok, és pozitívnak tartom, hogy az Erste Ligában a Budapest Jégkorong Akadémia HC-n kívül más magyarországi csapat is felnő az erdélyiekhez. Azt persze remélem, ellenünk nem jön ki az Újpestnek a lépés.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik