Drámai csatában nyert a Dunaújváros a HC Csíkszereda ellen

Vágólapra másolva!
2008.03.06. 00:02
Remek küzdelem után a Dunaújváros nyerte a magyar jégkorong-bajnokság elődöntőjének második mérkőzését a HC Csíkszereda ellen. Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása így 1-1. A másik mérkőzésen az Alba Volán ismét megverte az SC Csíkszeredát.
NS-archív, Mirkó István
NS-archív, Mirkó István

Az első harmadban jobb, összeszedettebb együttes képét mutatta a vendégalakulat, amelyet még az sem zavart, hogy az egy nappal korábban Galanisz Nikandrosz által letaglózott Patrik Scibranra nem számíthattak.

Az első szünet után szép fokozatosan fordult a játék képe. Igaz ugyan, hogy ismét az ellenfélhez került az előny, de a Matejov-csapat ászai, Peterdi, Klacansky és Borsos mind többször kerültek ziccerbe Patrik Polc kapuja előtt. Ekkor azonban még sikerült elpuskázni az elpuskázhatatlant – leszámítva az egy Klacansky-találatot

A harmadik harmadban azonban a feszült hangulatú találkozón szép lassan átvették az irányítást. Aztán már-már úgy tűnt, hogy hosszabbítás következik, de két perccel a vége előtt megint jött Klacansky, s hanyag mozdulattal fordulásból a bal felsőbe emelte a pakkot.

A másik mérkőzésen a címvédő Alba Volán megint nyert az SC Csíkszereda otthonában, így már csak egyetlen siker választja el, hogy bejusson a jégkorong ob I döntőjébe.

JÉGKORONG BORSODI LIGA

ELŐDÖNTŐ
DAB-EXTRA.HU-HC CSÍKSZEREDA 3–2 (0–1, 2–1, 1–0)
Dunaújváros, 1000 néző. V: Nyeste, Fazekas, Haszonits, Bedő
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–1
Kiállítások: 28 perc + 10 perc fegyelmi (Lencsés), ill. 33 perc + 20 perc fegyelmi (Pipa, Harabin) + végleges fegyelmi (Pipa)
Gólok. 7:28: Petres (Kovac, 0–1). 21:00: Azari (Galanisz, kettős emberelőny, 1–1). 24:03: Harabin (Petres, emberelőny, 1–2). 32:31: Klacansky (Sekula, emberelőny, 2–2). 58:02: Klacansky (Peterdi, 3–2)
DUNAÚJVÁROS: FERJO – Lencsés, Erdélyi, Azari, Galanisz, Kiss Á., Hüffner, Sekula, KLACANSKY, Foltín, PETERDI, Jobb, Hegyi, Orsó, Erdősi, Borsos, Holló, Szilassy, Pozsgai, Mestyán, Magosi. Edző: Vladimír Matejov
CSÍKSZEREDA: Polc – Nagy I., Blanar, Lőrincz, Szabó, Racek, HARABIN, Kramny, KOVAC, Petres, Bosak, Flinta, Pipa, Antal, Virág, Mihály, Solti, Malinka, Bíró, Péter, Molnár. Edző: Marcel Ozimák

SC CSÍKSZEREDA-ALBA VOLÁN 2-3 (1-0, 0-3, 1-0)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik