Lex Kőhalmi

SZÛCS MIKLÓS jegyzeteSZÛCS MIKLÓS jegyzete
Vágólapra másolva!
2005.01.20. 21:39
Címkék
Mivel Kőhalmi Tibor, a dunaújvárosiak szakosztályelnöke egyelőre nem kívánt nyilatkozni az ügyben, ezért nem tudom, nem tudhatom, hogy pontosan mi motiválta, amikor ezt a számomra megdöbbentő és képtelen beadványt elkészítette (vagy elkészíttette), de azt gondolom, hogy ha lúd, legyen kövér: nem szabad itt megállni, hiszen ebben a tervezetben még számtalan lehetőség bújkál.

Miért álljunk meg ott, hogy a szövetség bérbe veszi a játékosokat, s egy egyszeri összeget fizet értük hetenként? Igenis, legyen mindennek ára, állítsunk össze egy mindenre kitejedő tarifatáblázatot. Jelentsen plusz pénzt, ha valaki gólt lő, gólpasszt ad, egyáltalán a jégen van, amikor gólt szerez a csapat, ha elhozza a korongot a buli után, vagy ha mondjuk, gólveszélyes helyzetben sikerül mentenie. Persze akkor úgy fair, ha a kiállítás, az eladott korong, a védekezési hiba vagy a kihagyott helyzet mind-mind ellenkező előjellel szerepeljen a listán. És amikor vége az adott meccsnek, egy könyvelő leül, előveszi a mérkőzés jegyzőkönyvét, az alapján elkészíti egy-egy játékos mérlegét, összegzi, hogy ki után és mennyit kell fizetnie a szövetségnek, illetve a klubnak, s a kettő összevonásából kijönne, hogy ki tartozik kinek.
Szép gondolat, ugye…?
A válogatottban való szereplésért egyébként idehaza egyetlen más csapatsportágban sem kérnek pénzt, sőt ez eddig még nem is nagyon jutott eszébe senkinek, ami Kőhalmiék számára bizonyára azt jelenti, hogy a többiek mindenféle üzleti érzék híján a giccses, "válogatottunk nemzeti érdek" szlogent hangoztatva ingyen állnak a szövetségi kapitány rendelkezésére. Miként például a sportág őshazájában Kanadában sem fedezték még fel az ebben rejlő üzleti lehetőséget, s az NHL adott szakaszában - már amikor bérviták miatt éppen nem szünetel a bajnokság - kiesett csapatok ingyen, sőt büszkén engedik el az amúgy dollármilliókat kereső hokisaiakat a kanadai válogatottal a világbajnokságra. De Dunaújvárosban ezt úgysem érthetik, hiszen ott a precedensteremtő, s egyben megdöbbentő szerződéstervezettel vannak elfoglalva.
A lex Kőhalmival…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik